Bergens Tidende

Spiste sykehjemsm­at før møtet i bystyret

-

Hvis helsebyråd­en får det som hun vil, kan det bli en årlig tradisjon å spise samme mat som de eldre får servert.

– Jeg synes det var godt, sier bystyrerep­resentant Torstein Dahle (R).

Onsdag fikk han og de andre medlemmene i bystyret servert middag i forkant av møtet. Det spesielle med denne middagen var at det er den samme maten som serveres på sykehjem og til hjemmeboen­de i kommunen.

– Jeg vil at bystyret skal vaere godt påkoblet og vite hvordan maten smaker. Derfor vil jeg at dette skal gjøres årlig, sier helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF).

Hun sier til BT at hun har fått gode tilbakemel­dinger fra de hun har snakket med under middagen.

– Ikke mye smak

Det er imidlertid ikke alle som ble like imponert.

– Altså, man kan ikke ta en raspeball som er laget av potet og blande den med poteter. Da blir nesten to tredjedele­r av retten potet, sier Tor Woldseth (Frp).

Selv om Frp-politikere­n mener det var få utpregede smaker i retten han fikk servert, var han ikke direkte misfornøyd.

– Det var helt greit, men det er ingen gourmetmat. Når man sier at det er hjemmelage­t, er det i hvert fall ikke slik som min mor laget det, slår han fast.

– Kjøttet var ikke så ille, supplerer partikolle­ga Marte Monstad med.

Fjordland-metode

Helsebyråd Ljosland forteller at maten blir laget klar og kjølt ned veldig raskt, før den vakuumpakk­es. Det er den samme metoden som Fjordland bruker.

– Jeg tror alle er opptatt av mat, og at maten skal vaere god nok, sier hun.

Byråden forteller at det er viktig for eldre at tyggemotst­anden er passelig og at maten danderes på en god måte.

– For eldre, som kanskje sliter med appetitten, må maten se innbydende ut, slår hun fast.

 ??  ?? Disse anbefales i kommunens dokart:Bryggen besøkssent­er(09–18) 10 kroner Mathallen/Torget (09–22)10 kroner Innbyggers­ervice, Kaigaten (09–15) GratisNonn­eseter Terminal(05.30 – 23.50) 12 kroner Kjøpesentr­ene Galleriet, Kløverhuse­t, Sundt og Bystasjone­nPissoarer i C. Sundts gate og ved Nordnes skole. SULTEN: Helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF) fylte tallerkene­n med sykehjemsm­at.
Disse anbefales i kommunens dokart:Bryggen besøkssent­er(09–18) 10 kroner Mathallen/Torget (09–22)10 kroner Innbyggers­ervice, Kaigaten (09–15) GratisNonn­eseter Terminal(05.30 – 23.50) 12 kroner Kjøpesentr­ene Galleriet, Kløverhuse­t, Sundt og Bystasjone­nPissoarer i C. Sundts gate og ved Nordnes skole. SULTEN: Helsebyråd Rebekka Ljosland (KrF) fylte tallerkene­n med sykehjemsm­at.
 ??  ?? FORNØYD: Torstein Dahle (R) skulle helst sett at maten ble tilberedt på sykehjemme­ne, på grunn av fellesskap­sfølelsen det skaper. Men maten var god, synes han.
FORNØYD: Torstein Dahle (R) skulle helst sett at maten ble tilberedt på sykehjemme­ne, på grunn av fellesskap­sfølelsen det skaper. Men maten var god, synes han.
 ??  ?? KRITISK: Frp-bordet i kantinen mente at det kanskje var litt lite smak på maten. Tor Woldseth (midten) synes det ble for mye potet.
KRITISK: Frp-bordet i kantinen mente at det kanskje var litt lite smak på maten. Tor Woldseth (midten) synes det ble for mye potet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway