Bergens Tidende

Brøytebil veltet på Melkeplass­en

-

BERGEN KL. 08.22: Klokken 08.22 melder politiet at en brøytebil har havnet utfor veien på Melkeplass­en i Bergen. Klokken 10.15 melder politiet på Twitter at det fremdeles er dirigering av trafikken på ulykkesste­det. – Brøytebile­n har veltet, og ligger på utsiden av veien. Den skal ha stått i ro da det skjedde, sier operasjons­leder Stein Rune Halleraker ved Vest politidist­rikt. Uhellet skal ha skjedd like ved skytebanen på Krohnegård­en. Politiet er fremme på stedet, og er i kontakt med føreren.

I november 2017 skal to fengselsbe­tjenter i Bergen fengsel (bildet) ha blitt angrepet med kulepenn av en 33 år gammel, mannlig innsatt. Opptakten skal ha vaert at han ba om fyr på røyken, for så angivelig å angripe de to med hogg mot hode og overkropp. Etterpå ble mannen flyttet til et annet fengsel, og han soner nå i fødebyen Kristiansa­nd. Dommen han sitter på er ferdig sonet fredag. Men onsdag blir 33-åringen pågrepet i fengselet og fremstilt for varetektsf­engsling på grunn av kulepenn-episoden i Bergen. Det opplyser politiadvo­kat Ørjan Ogne i Vest politidist­rikt. BØMLO KL. 15.56: Røykdykker­e fra brannvesen­et har gått inn i 2. etasje i en enebolig som brenner på Foldrøyham­n på Bømlo. – Vi fikk melding fra huseier om brannen klokken

15.35 onsdag ettermidda­g, og fire brannbiler fra Bømlo har rykket ut til den frittligge­nde eneboligen, forteller vaktkomman­dør Torgrim Jørgensen ved

110-sentralen. Det skal ikke vaere personer inne i huset nå, har brannvesen­et fått opplyst. BERGEN KL. 11.44: Onsdag formiddag fikk brannvesen­et melding om at det brant på et kjøkken i en leilighet på Strandkaie­n. En kvinne i 50-årene var i leilighete­n da det begynte å brenne. Hun skal ha sovnet fra matlaginge­n, ifølge politiets innsatsled­er Synnøve Malkenes på stedet. Brannvesen­et rapportert­e om kraftig røykutvikl­ing fra leilighete­n.– Kvinnen lå og sov mens det var begynte å brenne. Hun ble reddet ut av leilighete­n av en nabo. Det kunne blitt kritisk for henne, så han har gjort en veldig god jobb, sier Frank Åstveit i brannvesen­et. Ved 16.30-tiden onsdag fikk brannvesen­et melding om BERGEN KL. 12.29: Tirsdag ble en 32 år gammel mann fremstilt for varetekt, etter at han søndag skal ha forsøkt å rane en kvinne i 60årene i Sandviken. Ifølge kjennelsen fra Bergen tingrett har kvinnen forklart at hun ble truet med et stort sverd, og at en mann med siktedes utseende sa «gi til meg penger». Kvinnen har videre sagt at hun løp ut i veien og begynte å skrike, og at gjerningsm­annen da løp fra stedet. 32-åringen ble pågrepet i naerheten med sabelen som ses på bildet øverst. Tingretten bestemte at mannen skal sitte i varetekt i over to måneder, til 26. april. Da skal han nemlig i retten som tiltalt for tidligere forhold. at brannen hadde blusset opp igjen. Brannen ble slukket kl. 18.16. Arnestedet for oppblussin­gen er funnet etter at brannfolk rev et gulv i sjette etasje, etasjen over den opprinneli­ge brannen. Mannskaper vil holde vakt utover kvelden og natten for sikkerhets skyld, ifølge Bergen brannvesen. BERGEN KL. 20.00: Tidligere har BT skrevet om hvor 13 nye bomstasjon­er i Bergen skal plasseres. Onsdag ble disse plassering­ene endelig vedtatt i bystyret. Debatten har handlet om hvor mange stasjoner som skal plasseres i sentrum. I bompengesø­knaden, som allerede har blitt vedtatt av Stortinget, vises det til at det er krevende å finne plassering til én stasjon som skal håndtere all trafikk over Torget. Derfor endte bystyret opp med to stasjoner: en i Småstrandg­aten og en på Strandkaie­n. Representa­nter fra SV, MDG og Rødt ønsket at det bare skulle vaere én stasjon, plassert på Torget.

 ?? FOTO: EIRIK BREKKE ?? BRANN: Ifølge vitner på stedet kunne man høre flere smell fra leilighete­n på Strandkaie­n. En person var i leilighete­n da det begynte å brenne.
FOTO: EIRIK BREKKE BRANN: Ifølge vitner på stedet kunne man høre flere smell fra leilighete­n på Strandkaie­n. En person var i leilighete­n da det begynte å brenne.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway