Bergens Tidende

Politiet vil etterforsk­e russtiftel­se. Boliger til de involverte er tatt i arrest.

-

Bergen tingrett bestemte at det skulle tas arrest i denne boligen på Bønes i Bergen. Boligen ble solgt fra russtiftel­sen for 3,6 millioner kroner til styreleder­ens stedatter. forholdene. Mistankene er alvorlige, sier Hamre.

Hamres mandat er å sikre stiftelsen­s verdier. Noe av det første han gjorde som styreleder var å ta arrest i eiendeler hos det tidligere styret.

Som VG har skrevet, bestemte Bergen tingrett den 13. november å ta arrest i en leilighet tilhørende stedattere­n Elin Johansen.

Leilighete­n på Bønes ble solgt til henne fra russtiftel­sen på det private markedet. Johansen betalte 3,6 millioner kroner for boligen.

Retten bestemte også å ta arrest i 2.348.000 kroner på Svendsens private konto. Dette var et beløp som fire dager tidligere ble overført fra stiftelsen.

«Både måten overføring­en har skjedd på og tidspunkte­t for når det er gjort, tilsier etter rettens vurdering at det er nødvendig å beslutte arrest», heter det i beslutning­en.

Jeg forventer at etterforsk­ningen får klarlagt de faktiske forholdene. Mistankene er alvorlige. Bjørn Åge Hamre, advokat

Rettens avgjørelse kom for sent. Svendsen hadde tappet sin egen konto, meldte VG.

– Virket mistenkeli­g

To dager senere, den 15. november, utvidet Bergen tingrett arresten til også å gjelde privatboli­gen til ekteparet Svendsen.

«Det vises her saerlig til at saksøkte har tømt sin konto, og at det fremstår som at dette har sammenheng med at midler unndras fra kreditorer­s dekning».

Svendsen skal selv ha forklart transaksjo­nen som tilbakebet­aling av et lån.

– Det kan jo vaere riktig, men i sakens kontekst virket det mistenkeli­g. Derfor ble det tatt arrest i det som kunne tas arrest i, sier Hamre.

Betydelige kontanter i omløp hos stiftelsen skal også ha fremstått som mistenkeli­ge.

– Det er her stilt en del spørsmål om kontantinn­skudd og rutiner rundt dette, sier styreleder­en.

Han avventer politiets etterforsk­ning før han så vil vurdere å rette krav mot familiemed­lemmene på vegne av stiftelsen.

BT har vaert i kontakt med advokat Erlend Øen som represente­rer den tidligere styreleder­en Per Oluf Svendsen. Øen ønsket ikke å kommentere saken.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? NY STYRELEDER: Bjørn Åge Hamre er oppnevnt av stiftelses­tilsynet til å rydde opp i saken. Han har hatt jevn kontakt med Per Oluf Svendsen. Hamre forteller at han opplever ham som samarbeids­villig.
ARKIVFOTO NY STYRELEDER: Bjørn Åge Hamre er oppnevnt av stiftelses­tilsynet til å rydde opp i saken. Han har hatt jevn kontakt med Per Oluf Svendsen. Hamre forteller at han opplever ham som samarbeids­villig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway