Bergens Tidende

Klaebo inn på eksklusiv OL-liste

- ØYSTEIN JOREM sporten@bt.no

Gull-duoen innrømmer at de var nervevrak før lagsprinte­n startet.

Det var ingen som var i naerheten av Johannes Høsflot Klaebo og Martin Johnsrud Sundby på lagsprinte­n. Allerede på lagets fjerde etappe avgjorde Klaebo hele sprintstaf­etten med et voldsomt rykk i «Klaebo-bakken», og dermed var spenningen egentlig over.

På sjette etappe gikk Klaebo alene inn på oppløpet, og kunne gå rolig inn til sitt tredje OL-gull så langt i overlegen stil.

Nervevrak

–Etter løpet kunne Klaebo og Sundby avsløre at begge har vaert store nervevrak i hele dag mens de ventet på at rennet skulle starte.

– Jeg tror alltid at det skal bli bedre til neste renn, men det blir ikke det. Brødskiven­e satt som lim i munnen, og jeg har sovet dårlig i natt, sa Klaebo etter seremonien.

Også Sundby kunne avsløre at bak det rolige fjeset har nervene vaert i høyspent i hele dag.

– Jeg har aldri hatt det så vondt som jeg har hatt det i dag. Jeg har vaert vettskremt. Dette er en distanse hvor alt kan skje, sa Sundby til Eurosport.

Inn på historisk OL-liste

Med dagens OL-gull har Klaebo skrevet seg inn på en svaert eksklusiv liste. Han hadde allerede vunnet to gull før lagsprinte­n, og ble med dagens gull den fjerde mannlige utøveren under 22 år til å vinne tre gull i et mesterskap.

Fra før er det bare skøyteløpe­ren Eric Heiden, alpinisten Toni Sailer og kortbanelø­peren Viktor An som har klart den bragden før.

Klaebo er også den første norske mannlige utøveren som har vunnet tre gull i et OL siden Ole Einar Bjørndalen i Salt Lake City i 2002.

 ?? FOTO: RUNE PETTER NES ?? NERVØSE: Johannes Høsflot Klaebo, til høyre, og Martin Johnsrud Sundby sier begge at de var svaert nervøse før lagsprinte­n.
FOTO: RUNE PETTER NES NERVØSE: Johannes Høsflot Klaebo, til høyre, og Martin Johnsrud Sundby sier begge at de var svaert nervøse før lagsprinte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway