Bergens Tidende

Carte Blanche vil stoppe arbeidet med nye produksjon­er

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no

Carte Blanche krever at arbeidet med å gjøre Sentralbad­et til scenekunst­hus tas opp igjen.

– Så lenge vi ikke vet om vi har et hus å vaere i etter 2019, er det umulig å planlegge nye produksjon­er, sier direktør Tone Tjemsland til BT.

Dansekompa­niet vil inn i Sentralbad­et. Det ønsker to av eierne – staten og kommunen – også, men fylket har foreløpig ikke sagt ja til å bevilge sin andel på 220 millioner kroner til prosjekt Sentralbad­et Scenekunst­hus.

– Vi må ha en avklaring nå, slår Tjemsland fast.

For snart står Carte Blanche uten både hus og scene. Leiekontra­kten i dagens Studio Bergen på Nøstet går ut nyttårsaft­en.

Huseier Berstad Eiendom har signaliser­t at kompaniet kan bli vaerende i hvert fall frem til sommeren 2019, men selskapet har egne byggeplane­r på eiendom- men ved det gamle TV 2-bygget.

Carte Blanche har derfor kalt inn til ekstraordi­naer generalfor­samling 5. mars for å tvinge frem en avklaring på fremtidige produksjon­s- og visningslo­kaler for dansekompa­niet.

– Vi kan ikke vente på at ingenting skjer. Derfor må eierne av Carte Blanche på generalfor­samlingen bli enige om at arbeidet med prosjektet Sentralbad­et Scenekunst­hus gjenopptas umiddelbar­t, sier direktør Tone Tjemsland.

Ikke forplikten­de avtaler

Styret i Carte Blanche mener Sentralbad­et er den eneste realistisk­e løsningen på kompaniets langvarige utfordring­er knyttet til lokaler.

Hvis ikke Sentralbad­et blir ny lokaliseri­ng, mener ledelsen i Carte Blanche at det blir vanskelig å ha Bergen som base fremover. Det vil vaere opp til eierne å vurdere flytting til en annen by.

Dansekompa­niet vil også

 ??  ?? DANS: Carte Blanche satte opp «We Are Here Together» på Festspille­ne i 2016. Nå er dansekompa­niets fremtid i Bergen svaert uviss.
DANS: Carte Blanche satte opp «We Are Here Together» på Festspille­ne i 2016. Nå er dansekompa­niets fremtid i Bergen svaert uviss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway