Bergens Tidende

Mener politiet begikk et grovt overtramp da småbarnsfa­milie ble hentet fra kirkeasyl

Tidlig fredag morgen hentet politiet en familie på fem som hadde påberopt seg kirkeasyl på Fitjar. – Dette var ikke en kirke, sier politiet.

- ANNE JO LEXANDER anne.jo.lexander@bt.no EYSTEIN RØSSUM ANDERS HAGA foto ØRJAN DEISZ

e– Jeg bråvåknet av at det sa bang, bang, bang, og så singlet det i ruteglass. Deretter var det masse hyling og skriking, og plutselig var politiet inne i kirken, sier Marit Janne Sundhordvi­k om den dramatiske hendelsen.

Fredag i sekstiden ble en afghansk familie med barn på fem år, fire år og en baby på seks måneder hentet ut av kirkeasyl i frikirken Nytt Liv Sunnhordla­nd på Fitjar. Aksjonen ble gjennomfør­t av både lokale politifolk og politi fra Politiets utlendings­enhet.

Familieven­nen Sundhordvi­k overnattet etter det som omtales som et bønnemøte torsdag, der Hun opplever politiets atferd som den konvertert­e familiefar­en brutal. forkynte til et 30-talls personer i menigheten, inkludert kristne flyktninge­r menigheten busset over fra asylmottak­et på Stord.

– Maktesløs

– Jeg fikk verken gå til de livredde barna, ringe noen, eller få svar på om politiet hadde lov til dette. Jeg følte meg så maktesløs, sier Sundhordvi­k.

Pastor i menigheten, Frank Håvik, mener dette er et grovt overtramp av politiet.

– Kirkeasyl skal vaere fredet, det har Sylvi Listhaug selv sagt for under to år siden. Vi er en frikirke, og bygget har alltid vaert brukt som frikirke, med kirkelige aktivitete­r hver eneste uke. Det er ingen tvil om at dette er et kirkebygg, sier Håvik.

Familien fikk avslag på opphold i tingretten i fjor høst, men har anket avgjørelse­n til lagmannsre­tten. Denne er ennå ikke blitt behandlet.

Ifølge familiens advokat, Jostein Løken, befinner familien seg i et familiesen­ter ikke langt unna

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway