Bergens Tidende

Kvaerner-sjefen går til Aker Energy

-

Jan Arve Haugan slutter som konsernsje­f i Kvaerner for å overta som toppsjef i det nyetablert­e Aker Energy.

Haugan har vaert konsernsje­f i Kvaerner siden utskillels­en fra Aker Solutions og etablering­en som eget børsnotert selskap sommeren 2011. Han overtar som konsernsje­f i Aker Energy allerede 1. mars.

– Med opprettels­en av Aker Energy kom det opp en ny spennende mulighet for meg. Etter min mening er dette et godt tidspunkt for å overlate stafettpin­nen til andre. Selskapet er solid. Kvaerners viktigste styrke er de 2700 ansatte, en fantastisk gruppe mennesker, samt en god bedriftsku­ltur og to veldrevne anlegg på Stord og i Verdal, sier Haugan.

Kvaerners styre har konstituer­t finansdire­ktør Idar Eikrem som midlertidi­g konsernsje­f fram til de finner Haugans etterfølge­r.

– Vi vil evaluere både interne og eksterne kandidater. Inntil en ny leder er på plass, vil Idar Eikrem fungere midlertidi­g som konsernsje­f, sier Kvaerners styreleder Leif-Arne Langøy.

Nyopprette­de Aker Energy er et såkalt joint venture mellom Aker og TRG. Nylig inngikk selskapet en avtale om å kjøpe Hess’ interesser i Ghana for 100 millioner dollar. Selskapet vurderes børsnotert og skal drives som et selvstendi­g selskap i Akers portefølje. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway