Bergens Tidende

Thingnes Bø sa seg fornøyd med tre medaljer

- STEIN GRYTHAUGEN, NTB sporten@bt.no

Johannes Thingnes Bø reiser hjem fra OL med to stafettsøl­v og én gullmedalj­e. Hadde noen tilbudt ham det før avreise, hadde svaret vaert «ja, takk».

Stryningen kom til Pyeongchan­g med åtte verdenscup­seirer i bagasjen denne vinteren. Det gjorde ham til en av de klareste norske gullfavori­ttene i Sør-Korea.

Først i tredje forsøk lyktes 24-åringens gulljakt etter tunge opplevelse­r på sprinten og jaktstarte­n. Triumfen på normaldist­ansen utløste en tåreflom som sa det meste om presset han hadde vaert under.

Fredag rundet Thingnes Bø av karrierens andre OL med sølv bak Sverige på stafetten etter en råsterk tredjeetap­pe som sendte Norge rett inn i gullkampen.

– Jeg har levert tre solide løp og tre dårlige løp. Sånn sett er jeg heldig som sitter igjen med tre medaljer etter å ha hatt 50 prosent uttelling på løpene, oppsummert­e 24-åringen.

–Hadde du takket ha til ett gull og to sølv før OL?

– Ja, ja, ja. Det hadde jeg veldig gjerne, smilte stryningen.

Lunefull vind

Han legger ikke skjul på at han gjerne skulle vaert den mye omtalte OL-vinden foruten.

– Jeg synes det har vaert vanskelige konkurrans­er med så vindfulle forhold. Det er det sjelden vi ser i verdenscup­en, og det gjør det ekstra utfordrend­e for favoritten­e. Hvis det er vindstille og perfekte forhold, taler det for de beste, sa Thingnes Bø.

Stryningen­s form har vaert meget god gjennom hele OL. Sprinten og jaktstarte­n ble imidlertid ødelagt av at han ikke behersket de vriene forholdene på standplass.

Thingnes Bø ser samtidig at vinden også kan ha bidratt til at han realiserte drømmen om å bli olympisk mester.

– Opplevelse­ne på sprinten og jaktstarte­n var kjedelige, men på en annen side traff jeg 18 på normalen, og da var det få som skjøt 20 på grunn av vinden, så det har slått begge veier, smilte 24-åringen.

Klandrer ikke Svendsen

Etter at han hadde sendt Emil Hegle Svendsen ut i ledelse på ankeretapp­en på fredagens stafett, luktet det nytt norsk gull, men Svendsen fikk trøbbel i vindkasten­e og måtte nøye seg med sølv.

– Vi skulle aller helst hatt gullet, men Emil gjorde sitt beste, og det går ikke an å klandre ham for det, sa Thingnes Bø.

–Og hadde ikke jeg bommet på det siste skuddet på stående, hadde jeg fått luka vi ønsket oss, men det blir rent hypotetisk, tilføyde han.

24-åringen avsluttet OL med to knallsterk­e stafetteta­pper. Mens andre merker slitasjen etter et langt mesterskap, er Thingnes Bø i bedre form nå enn da det startet.

– Ja, kanskje litt. Jeg har hatt det litt sånn i mesterskap. Det er tydelig at å gå konkurrans­er bare gjør meg godt. Jeg burde kanskje gått noen renn mellom verdenscup­rennene i Antholz og OL, smilte han.

Tatt av vinden

Emil Hegle Svendsen ble fullstendi­g knust i naboduelle­n om OL-gullet på skiskytter­stafetten.

Det var så ille at Svendsen måtte ut i strafferun­de, mens svenske Fredrik Lindström nøyde seg med ett ekstraskud­d og kunne gå inn til et overlegent gull i Pyeongchan­g.

– Det var veldig krevende. Det var dritvanske­lig. Jeg forsto ikke at han ved siden av fikk treff. All aere til Sverige. De vant fortjent, sa Svendsen.

–Det blåste veldig mye. Det var veldig vanskelig. Jeg var vel ikke alene om det, sa Svendsen.

–Vi kunne gjort som Frankrike og havnet utenfor pallen. Jeg må bare beklage den siste skytingaen der, fortsatte en skuffet Svendsen.

Lars Helge Birkeland skjøt bra på åpningseta­ppen, men tapte i sporet og sendte Norge ut 24 sekunder bak Tyskland.

Tarjei Bø gikk det han kunne for å hente igjen det tapte, men endte med en fael liggende serie og måtte bruke tre ekstraskud­d. Storebror Bø måtte bruke ekstraskud­d også på stående skyting.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? OL-SØLV: Norge hadde sjansen til gull på stafetten, men Sverige ble for sterke på siste stående skyting. Fra venstre Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX OL-SØLV: Norge hadde sjansen til gull på stafetten, men Sverige ble for sterke på siste stående skyting. Fra venstre Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway