Bergens Tidende

Hordaland Teater lokker til seg nok en DNS-veteran

Hordaland Teater lokker til seg erfarne krefter fra DNS. – Det er jo bare en fordel at teatrene samarbeide­r og utveksler ressurser, sier teatersjef Solrun Toft Iversen.

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no foto ØRJAN DEISZ

eSkuespill­er Ragnhild Gudbrandse­n er den siste i rekken av DNSveteran­er som inngår kontrakt med Hordaland Teater. Stig Amdam har gjort det samme.

Urpremiere på Fosse

Salgssjef Evy Fischer sluttet på DNS for å jobbe der. Tidligere produksjon­ssjef på DNS, Øyvind Eskildsen – som fikk sparken for noen år siden, er også engasjert i kulissene på Hordaland Teater. Andre stabsfolk har gått samme ruten.

– Jeg tar foreløpig ett års permisjon fra DNS, men det er ikke noe dramatikk i det. Jeg har et langt forhold til Hordaland Teater og var med der i pionérperi­oden for 30 år siden. Derfor virker det naturlig, og spennende, å få vaere med på å etablere teatret i sentrum, med en mer voksen profil, sier Gudbrandse­n.

Hennes første stykket i Logen blir urpremiere­n på Jon Fosses «Andvake» under Festspille­ne i mai.

Solrun Toft Iversen var sjefdramat­urg på DNS i flere år og knyttet da naere relasjoner til skuespille­re og dramatiker­e. Det nyter hun og Hordaland Teater godt av nå.

– Dolker ikke DNS i ryggen

– Jeg skal bygge nytt. Derfor trenger jeg gode folk rundt meg. Dette er folk som har vaert kolleger av meg gjennom flere år. Jeg vet at de har noe å by på. – Dolker du DNS i ryggen? –Det føler jeg ikke. Jeg har en åpen dialog med Agnete Haaland om dette. Det å ha to oppegående teatre i Bergen, flytter byen opp en divisjon. Vi skal bli et tydelig supplement til

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway