Bergens Tidende

Hordaland Teater

-

Regionteat­er for Hordaland.

Driver teatervirk­somhet i det som tidligere het Logen Teater midt i Bergen sentrum, et lokale de overtok 1. januar 2016.

Spiller på nynorsk og dialekt.

Solrun Toft Iversen ble ansatt som teatersjef 1. januar 2017.

Driften blir finansiert av staten (70 prosent) og fylket (30 prosent).

Hordaland fylkeskomm­une er største eier (60 prosent). Vestlandsk­e Teatersent­er eier 20 prosent. Resten av aksjene fordeles på Hordaland ungdomslag, Voksenoppl­aeringsfor­bundet, Folkeakade­miet Hordaland og Hordaland mållag. omtrent de samme budsjetten­e som da teatret hold til på Stend og satset på turnerende barneog ungdomstea­ter.

– Vi trenger absolutt mer penger for at jeg skal få fylt ambisjonen­e mine, for jeg vil at Hordaland Teater skal vaere et åpent hus som aldri går i dvale. Alt som skjer her, skal vaere i regi av teatret. Da trengs det mer ressurser. Jeg føler at vår største eier, Hordaland fylkeskomm­une, ser positivt på behovene, sier Iversen.

Agnete Haaland: – Ikke sur

Hun satser på fem forestilli­nger til høsten. Og mange urpremiere­r fremover.

– Jeg håper Hordaland Teater kan vaere på å generere en ny gullalder for lokal dramatikk. Jeg vil at dette skal bli dramatiker­nes hus også, sier Iversen.

Teatersjef på DNS, Agnete Haaland, er ikke sur på Hordaland Teater fordi DNS-topper velger å ta oppdrag der.

– At vi har to oppegående teatre i sentrum, gir Bergen en ny vitalitet. Jeg oppfordrer også skuespille­re å ta permisjon innimellom. Det er sunt for både byen, skuespille­rne og teatret. I Oslo veksler folk mellom teatrene hele tiden. Dette er vinn-vinn for alle. Det gjør også at vi får inn vikarer som får vist seg frem, sier Haaland.

Jeg skal bygge nytt. Derfor trenger jeg gode folk rundt meg.

Solrun Toft Iversen, sjef ved Hordaland Teater

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway