Bergens Tidende

Skrivekuns­takademiet i Hordaland

-

Ble startet opp i 1985 av forfatter Rolf Sagen og Hordaland fylkeskomm­une.

Holder til på USF Verftet i Bergen.

Underviser i skjønnlitt­eraer skriving.

Har tolv studenter årlig. Studentene må skrive både prosa, dikt, essay og dramatikk.

Mange tidligere studenter har debutert som forfattere, blant annet Karl Ove Knausgård, Marie Aubert, Henning H. Bergsvåg, Erlend O. Nødtvedt, Kjersti Annesdatte­r Skomsvold, Pedro Carmona-Alvarez og Olaug Nilssen.

Skrivekuns­takademiet i Hordaland underviser i poesi og prosa. Skolen holder til ytterst ved fjorden på USF Verftet.

På lunsjromme­t sitter Julia Martincic, Krista Lien Indrehus og Eira Søyseth, som går på forfatters­tudiet. Ute skinner solen og inne har studentene poesikurs med laerer og forfatter Gunnhild Øyehaug.

– Har dere blitt mer interesser­t i poesisjang­eren etter at dere begynte her?

– Ja, absolutt. Det har åpnet øynene mine for sjangeren fullstendi­g og gjort den mindre skummel, forteller Martincic.

– Gir så mye glede

– Jeg tror det ofte er det som er greien med poesi, at man går inn i det med en tanke om at man ikke klarer å forstå og at det er en gåte man må løse. Med en gang det forsvinner, kan man virkelig få mye ut av det og det gir så mye

 ?? FOTO: INSTAGRAM, REN POESI ?? DIKT PÅ INSTAGRAM: På Instagram publiserer forfatter og KK-redaktør Ellen Wisløff dikt hun liker. Brukeren har naermere 100.000 følgere, og hun får store mengder poesi i innboksen.
FOTO: INSTAGRAM, REN POESI DIKT PÅ INSTAGRAM: På Instagram publiserer forfatter og KK-redaktør Ellen Wisløff dikt hun liker. Brukeren har naermere 100.000 følgere, og hun får store mengder poesi i innboksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway