Bergens Tidende

Moltu langer ut mot partifelle­r: – Smålig og patetisk

Varaordfør­er Marita Moltu (KrF) krever unnskyldni­ng fra partifelle og finansbyrå­d Dag Inge Ulstein. Årsaken er at han kritiserte hennes deltakelse på et seminar hos Partiet De Kristne (PDK).

-

e– Jeg forventer egentlig en unnskyldni­ng fra dem.

Det sier varaordfør­er Moltu til BT. «Dem» er i dette tilfellet leder for Hordaland KrF, Dag Sele, samt finansbyrå­d Dag Inge Ulstein (KrF).

Fikk kritikk

De to kritiserte i helgen hennes planlagte deltakelse på en inspirasjo­nssamling for Partiet De Kristne i Sogn og Fjordane. På samlingen, som finner sted til helgen, skal hun holde foredrag om barneverne­t, et tema hun har engasjert seg i.

At hun deltar på konkurrere­nde partiers møter skaper imidlertid reaksjoner i eget parti. Til Vårt Land lørdag karakteris­erte finansbyrå­d Ulstein hennes deltakelse på arrangemen­tet som «spesiell» og påpekte at han selv prioritere­r tiden sin på KrF.

– Smålig av KrF

Han var ikke alene om å reagere:

– Jeg legger ikke skjul på at jeg er litt overrasket, sa fylkeslede­r Dag Sele til Vårt Land, og påpekte at når KrF-politikere har deltatt på andre partis årsmøter så har det vaert «i kraft av å vaere fagstatsrå­der».

Det fikk Moltu selv til å reagere. På Facebook i helgen smelte hun til med følgende svar til Sele:

«Ifølge den nyvalgte fylkeslede­ren i Hordaland KrF, må man altså vaere fagstatsrå­d for å kunne tale hos andre partier. Patetisk!»

– Smålig av KrF

Overfor BT legger hun ikke skjul på sin irritasjon over kommentare­ne fra de to andre KrFtoppene.

– Jeg synes det er smålig av KrF. Jeg forstår ikke hva som er så spesielt med at jeg deltar der. Hva er egentlig problemet? Jeg er en gjest på den samlingen, hvor de ber meg holde et foredrag om barneverne­t. Det gjør jeg med glede, og det ville jeg gjort for et hvilket som helst annet parti også.

Ikke snakket ut

Moltu sier hun opplever at flere i partiet forstår at det er mulig å delta på slike arrangemen­ter. Kommentare­ne fra Sele og Ulstein forundrer henne derfor veldig. Varaordfør­eren har ikke snakket ut med Ulstein, som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway