Bergens Tidende

– Et skianlegg tatt ut av laereboken

Opprusting­en av Drevtjørn ski- og turanlegg er ferdig. Bare to timer fra Bergen finner du skiløyper, hoppbakker og bakker for skicross og aking. Skipreside­nten sto for den offisielle åpningen.

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto TOR HØVIK

eHelt stille. Ikke et menneske. Ikke et hus. Det eneste som tar oppmerksom­heten er fjell og snø. Høye fjell. Mye snø. Det er nydelig. Det er Vinter-Norge på sitt beste.

Vi befinner oss ni kilometer fra Ulvik i Hardanger, ganske nøyaktig to timer fra Bergen.

Veien er glatt. De siste dagene har temperatur­en ligget under null. Rundt hver sving kommer snødekte traer frem under en klar, blå himmel.

Vi svinger av veien. Stanser bilen og går ut. Kulden svir i kinnene, men på en god måte. Luften er tørr. Det er ikke et eneste vindpust.

Lysløype og varmestue

Drevtjørn ski- og turanlegg ble åpnet i 1989 og er drevet av Ulvik IL. I løpet av de siste tre årene har anlegget gjennomgåt­t en stor opprustnin­g. I dag omfatter anlegget en fem kilometer lang skiløype, fire av kilometern­e er lysløype. Fra anlegget går det også en 14 kilometer lang turløype som i den siste opprustnin­gen er blitt sikret med rekkverk på broer og farlige parti.

Anlegget har også fått et skilekanle­gg med to små hoppbakker, skicross- og akebakke. Komfortabe­lt er det også blitt med nytt toalett og varmestue på anlegget.

– Kom inn og få varmen i dere.

Toril Børsheim viser vei inn i varmestuen. Trehuset rommer flere sitteplass­er, et kjøkken, kontor og speakerrom.

På kjøkkenet er det i fullt kjør. Det lukter vafler og saltkjøtt. På bordet kommer god gammeldags betasuppe med hjemmelage­t brød.

– På torsdagene er det familiedag her på anlegget. Da serverer vi vafler og saft, akku-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway