Bergens Tidende

Overskudd for andre året på rad

-

Årets første kamp på Brann Stadion er under tre uker unna. Det ville vanligvis vaert et sikkert vårtegn, men akkurat nå er det lite som forteller at en ny årstid er like rundt hjørnet.

Kombinasjo­nen av en rekordtidl­ig seriestart og en vinter som nekter å slippe taket, har gjort jobben vanskelig for banemannsk­ap over hele Norge.

Dyr kulde

Til Dagsrevyen på NRK tirsdag fortalte daglig leder i Lillestrøm SK, Robert Lauritsen, at det kostet klubben flere hundre tusen å få banen klar til mesterfina­len mot Rosenborg 5. mars.

To uker senere skal det sparkes ball i Bergen.

– Det var jo umulig å forutse at det skulle bli så kaldt, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann.

Hun tror likevel på en grønn og fin gressmatte til kampen mot Bodø/Glimt 18. mars. For selv om vaeret har vaert vanskelig å forutse, har klubben visst om den tidlige sesongstar­ten lenge. Derfor har de vaert føre var.

– Har gjort alt vi kan

– Vi satt varme på for en god stund siden, så gressrøtte­ne har fått god varme før den frosten som kom nå. Oppå gresset har vi lagt en vekstduk, sånn at varmen blir holdt inne. Så har vi gjødslet og sådd, og gjort alt det vi kan gjøre for at den skal bli så klar som mulig, forklarer Johannesen.

Sist hun sjekket var det ni varmegrade­r under duken.

– Vanligvis må vi ha varme på denne tiden av året, uansett. Og den må vaere på til et stykke inn i sesongen, fordi det kan bli ganske kjølig i april og tidlig mai, sier Johannesen.

Brann-sjefen tror det antakelig finnes klubber andre steder i landet med langt større utfordring­er enn Brann med å få banen klar.

 ?? FOTO: ØRJAN DEISZ ?? VINTERLIG: Slik ser Brann Stadion ut under tre uker før årets første hjemmekamp.
FOTO: ØRJAN DEISZ VINTERLIG: Slik ser Brann Stadion ut under tre uker før årets første hjemmekamp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway