Bergens Tidende

Branns nye spiss

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no MADS BØYUM foto TOR HØVIK

Brann henter Henrik Kjelsrud Johansen (24) fra Vålerenga. - Jeg skjønner at dette ikke er den mest sexy overgangen, sier Johansen.

Onsdag kveld landet Henrik Kjelsrud Johansen (24) i Bergen sammen med agenten Morten Wivestad. Fra Flesland ble den tidligere Vålerenga-spissen fraktet til Brann Stadion, hvor overgangen ble fullført sent onsdag kveld.

Den 24-årige kraftspiss­en skrev under på en treårskont­rakt med rødtrøyene, og blir Torgeir Børvens erstatter i Brann.

– Vi har jobbet med Vålerenga noen dager, men det løste seg onsdag ettermidda­g. Det er vi veldig fornøyde med, sier sportssjef Rune Soltvedt.

– Passer inn

På en pressekonf­eranse sent på kvelden forklarte han hvorfor han har hentet Johansen.

– Han er en spiss som kommer til å passe godt hos oss. Vi tror veldig sterkt at han passer til de kriteriene vi ser etter. Han er en tøffing, kommer med trøkk og har en god forståelse av hvordan vi skal spille, sier sportssjef­en.

Selv hadde spissen følgende si om overgangen.

– Da Brann kom på banen, følte jeg at det var riktig. Jeg tror jeg passer inn i måten Brann spiller fotball på og kan tilføre dem noe. Jeg har vaert giret på å komme hit siden jeg hørte om interessen, sier Johansen.

– Bisarr overgang

Brann har jaktet en ny spiss i hele vinter, men en full utlendings­kvote har gjort alternativ­ene få. Til slutt falt altså valget på Gjøvik-karen, som de to siste sesongene har spilt for Vålerenga.

For Oslo-klubben scoret han tre seriemål forrige sesong.

Spissen er kjent for sin duellstyrk­e og arbeidsinn­sats, og er kommet til Brann for å utfordre Steffen Lie Skålevik om den ene spissplass­en i trener Lars Arne Nilsens system.

– Da jeg så overgangen, synes jeg den var bisarr. Brann har hatt et godt vindu, men jeg ventet mer på spissplass­en. Johansen er sterk og tilbyr noe annet enn Skålevik, men Brann har Karadas med de samme egenskapen­e. Selv som en backupløsn­ing synes jeg det er rart, sier Perry Sykes, som jobber med norsk fotball i analysesel­skapet Football Radar.

Sykes mener Brann like gjerne kunne tatt sjansen på en spiss i lokalfotba­llen.

– Jeg tror ikke Johansen blir en spiller som kan komme fra benken og gjøre en forskjell, sier Sykes.

Føler seg trygg

Sykes er ikke den eneste som er skeptisk. På sosiale medier har flere uttrykt at de er usikre på spissens ferdighete­r, ettersom han har bare har scoret seks mål på toppnivå i norsk fotball.

– Det hører med til Bergen og Brann. Jeg skjønner at dette ikke er den mest sexy overgangen, men jeg er trygg på det jeg står for og at jeg kan motbevise dem, sier Johansen.

Heller ikke Soltvedt bryr seg om kritikken.

– Jeg følger ikke mye med i sosiale medier, og jeg tror ikke så mange av dem som er der spiller spiss i Eliteserie­n heller. Vi tror han kommer til å vaere en skikkelig god lagspiller. Vi signerer jo ikke spillere om vi ikke har tro på dem. Historien er én ting, men vi ønsker å skape en fremtid, sier han.

Spilleren har ennå ikke har pratet mye med trener Lars Arne Nilsen, men skal trene med laget allerede torsdag. Han håper å få spilletid allerede i treningska­mpen mot Sogndal lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway