Bergens Tidende

Entra saksøker Bergen kommune etter bygging av Media City Bergen

- ARNE EDVARDSEN arne.edvardsen@bt.no

– Vi har mottatt en stevning, sier kommunaldi­rektør Robert Rastad.

Huseier Entra har saksøkt Bergen kommune etter byggingen av Media City Bergen i Lars Hillesgate.

Begrunnels­en er ekstra kostnader som følge av at Bergen legevakt flyttet ut senere enn det som skal ha vaert avtalt. Dette skal ifølge Entra ha forsinket arbeidet med å komme i gang med regulering og bygging av den nye medieklyng­en.

Kommunaldi­rektør Robert Rastad ved byrådslede­rs avdeling i Bergen kommune bekrefter at man har mottatt en stevning fra Entra.

Vil ikke kommentere saken

– Stevningen inneholder påstander om at legevakten flyttet for sent ut, og at Entra skal ha hatt ekstra omkostning­er knyttet til dette. Utover at vi har mottatt stevning vil vi verken kommentere innhold eller andre ting. Det har sammenheng med at et søksmål mot kommunen gjør at vi innleder veldig strenge prosesser, sier Rastad.

– 70 millioner i erstatning er et tall BT har fått referert?

– Det kan jeg ikke kommentere.

Økonomisk tap

Administre­rende direktør i Entra, Arve Regland, har kun gjort seg tilgjengel­ig på sms i dag.

I en tekstmeldi­ng har BT bedt Regland utdype hva som er grunnlaget for søksmålet, samt klargjøre hvor stort erstatning­sbeløp Entra har fremmet.

Entra-direktøren svarer at stevningen ikke inneholder noe bestemt beløp, og henviser Bergens Tidende til konsernets advokat for ytterliger­e kommentare­r.

Advokat Thomas Horn skriver i en e-post at selskapet Entra OPF har sendt en stevning.

– Bakgrunnen er det økonomiske tapet prosjektet ble påført fordi utflytting av legevakten i Bergen ble forsinket. Stevningen inneholder ikke noe bestemt beløp og utmålingen av erstatning­en må belyses senere i prosessen. Jeg har foreløpig ingen ytterliger­e kommentare­r til saken, skriver advokaten.

 ?? ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN ?? ÅPNING: Media City Bergen ble offisielt åpnet av davaerende kulturmini­ster Linda Cathrine Hofstad Helleland 9. november 2017.
ARKIVFOTO: PAUL S. AMUNDSEN ÅPNING: Media City Bergen ble offisielt åpnet av davaerende kulturmini­ster Linda Cathrine Hofstad Helleland 9. november 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway