Bergens Tidende

Bradley Wiggins slår knallhardt tilbake mot dopingrapp­orten

-

Den tidligere Tour de France-vinneren Bradley Wiggins mener det foregår en ond svertekamp­anje mot ham etter å ha blitt beskyldt for å ha brutt en etisk grense.

prestasjon­sfremmende midler i stedet for å behandle et medisinsk behov.

Nå slår briten tilbake.

– Ikke på noe tidspunkt i min karriere gikk vi over den etiske grensen mens jeg kjørte for Team Sky, sier Wiggins til BBC.

Wiggins, som vant Tour de France i 2012, ønsker å forsvare sitt image, men erkjenner at han ikke kan dokumenter­e sin uskyld.

– Det er ondt. Noen er ute etter å ta meg. Disse påstandene er det verste å bli beskyldt for. Vi befinner oss ikke i rettssyste­met, sier han og fortsetter:

– Jeg ville hatt flere rettighete­r om jeg hadde drept noen.

Wiggins forklarer at han fra 2011 til 2013 inntok lovlig medisin fordi han led av astma og hadde problemer med luftveiene. 37-åringen sier han fikk konstatert astma i 2003.

Medisinen ble ifølge sykkelstje­rnen brukt med nødvendige tillatelse­r for å holde astmaen nede, og ikke misbrukt for å få en fordel sammenlign­et med konkurrent­ene.

I rapporten beskyldes Sky for at Wiggins og flere at lagets andre ryttere benyttet triamcinol­one i forberedel­sene til Tour de France i 2012. NTB

 ??  ??
 ??  ?? MISTENKELI­GGJORT: Bradley Wiggins mener noen er ute etter å «ta» ham.
MISTENKELI­GGJORT: Bradley Wiggins mener noen er ute etter å «ta» ham.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway