Bergens Tidende

Kaos i Holmenkoll­en, kvinne alvorlig skadd

En kvinne ble alvorlig skadd og totalt syv personer har fått strømskade­r i T-baneulykke­r som følge av kaoset i Holmenkoll­en lørdag.

-

eEtter ulykkene ved Besserud og Voksenlia ble strømmen tatt.

– Vi måtte ta strømmen av sikkerhets­messige årsaker og Tbanen ble derfor stengt mellom Frognerset­eren og Majorstuen, sa kommunikas­jonssjef Cato Asperud i Sporveien til NTB tidligere lørdag.

Han la til at situasjone­n ble oppfattet så alvorlig og uhåndterli­g at de ikke hadde noe annet valg

– Det er dessverre veldig mange mennesker som oppfører seg på en merkelig måte. Vi vurderer fortløpend­e om det er forsvarlig å kjøre. Det farligste er jo strømmen i sporet, sa Asperud, som ikke kan huske at det har vaert så ille før.

Flere enn antatt

Emilie Nordskar, informasjo­nssjef i Holmenkoll­en Skifestiva­l sier til TV 2 at arrangøren­e har hatt en god og tett dialog med både Ruters vektere, politi og frivillige, men at det kom langt flere til Holmenkoll­en enn det de hadde forventet.

– Vi forventet at utrolig mange mennesker ville komme opp hit, og regnet med rundt 100.000 mennesker i løpet av helgen, men det viser seg at det kom over 100.000 bare i dag, og det er et vesentlig større antall mennesker enn det vi hadde regnet med. Da oppsto det problemer, sier hun.

Hun opplyser at det inne på selve arenaområd­et, der man løser billett, ikke er rapportert ett eneste skadetilfe­lle, men at det ute i løypen, der det er gratis adgang, kom tusenvis av mennesker som arrangøren­e ikke hadde kontroll over.

Ifølge Røde Kors, som hadde over 20 frivillige i området, har de behandlet over 100 skader i og rundt Holmenkoll­en og Frognerset­eren. De fleste har vaert knyttet til bruk av alkohol.

NTB

 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? FORLOT OMRÅDET: Det ble et total kaos i Holmenkoll­en-området lørdag da publikum i titusenvis forlot området etter femmila samtidig som hopprennet begynte.
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX FORLOT OMRÅDET: Det ble et total kaos i Holmenkoll­en-området lørdag da publikum i titusenvis forlot området etter femmila samtidig som hopprennet begynte.
 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? MANGE MENNESKER: Mange mennesker på vei ut fra området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkoll­en.
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX MANGE MENNESKER: Mange mennesker på vei ut fra området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkoll­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway