Bergens Tidende

Rybak vant den norske finalen i MGP

-

Alexander Rybak vant lørdag den norske finalen i Melodi Grand Prix. Han slo ut Rebecca i gullduelle­n og skal represente­re Norge i Portugal i mai.

Rybak, som vant den internasjo­nale finalen i 2009 med låten «Fairytale», skal nå prøve å gjenta suksessen ni år senere i Lisboa med sin selvkompon­erte «That’s how you write a song».

– Jeg klarer ikke begripe at jeg har vunnet, sa Alexander Rybak til NRK etter seieren i Oslo Spektrum. Han sa han var helt skjelven etter seieren, men lovet at han hadde ryddet plass i kalenderen og var klar for Lisboa.

De fire artistene som kom gjennom til gullduelle­n etter at en stemmegivn­ing fra de europeiske juryene og publikum var gjennomfør­t, var Rebecca, Stella & Alexandra, Aleksander Wallman og til slutt Alexander Rybak.

Deretter var det opp til publikum å stemme frem hvem som skulle møte hverandre i gullduelle­n.

Det ble Rebecca og Alexander Rybak som ble stemt frem og etter at de to finalisten­e hadde fremført hver sin sang nok en gang, ble Rybak stemt frem som vinneren.

Men han fikk tøff konkurrans­e fra den 17 år gamle nykommeren Rebecca Thorsen som vant mange stemmer med balladen «Who We Are», skrevet av Kjetil Mørland.

Finalen i Lisboa avholdes 12. mai, med semifinale­r 8. og 10. mai.

Sverige avholdt også sin nasjonale finale lørdag. Benjamin Ingrosso blir en av de Rybak skal konkurrere mot i Lisboa. NTB

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway