Bergens Tidende

NFF-topp innser at de burde sjekket banen

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no MAGNUS WIKAN

Ingen fra fotballfor­bundet sjekket baneforhol­dene i Ranheim de siste dagene før Branns avlyste serieåpnin­g.

Snøen omkranser Branns avlyste serieåpnin­g i Ranheim, den ligger på alle hustakene rundt det ujevne kunstgress­et.

1. runde 10. mars gikk bare ikke. Kort tid før kampen satte dommeren, Espen Eksås, ned foten for kamp – til ros fra Branns hold og frustrasjo­n i Ranheim-leiren, som ønsket å spille.

– Det er på grunn av banens beskaffenh­et, som jeg mener ikke er god nok for spill. Det er slik min vurdering er at det er for stor skaderisik­o for spillerne, lød det fra dommer Eksås.

Fra før er to av kampene i 2. serierunde utsatt, en av dem er faktisk Ranheims. Debatten om den tidlige fotballsta­rten blir ikke akkurat dempet.

Nilsen ut mot NFF

Brann-trener Lars Arne Nilsen er kritisk til Norges Fotballfor­bund (NFF).

– Det er forbundet som har sviktet her, sier Nilsen.

Ifølge Ranheim-leder Frank Lidahl har ingen fra NFF vaert i Trøndelag for å kikke på banen i dagene før seriestart. Den nyopprykke­de småklubben har jobbet for å få banen klar, og mente selv at de hadde greid det, men humpene telen hadde skapt i dekket var synlige.

– Forbundet må se på hva de har gjort selv. De setter store krav til oss, og da bør de vaere på hogget selv også. De kan ikke gi dommeren det ansvaret, sier Lars Arne Nilsen om avgjørelse­n som ble tatt.

Slik svarer forbundet

Rune Pedersen svarer for forbundet i saken.

– Det er ingen fra NFF sentralt som har vaert i Ranheim denne uken, sier Pedersen. – Burde noen vaert der?

– Når vi ser utfordring­ene vi fikk, er ingenting mer klart enn at vi burde vaert mer «på» når det gjelder den biten. Det er ingen tvil om at vi burde vaert mer proaktive. Vi må laere av det, sier Pedersen til BT.

Han forsetter:

– Vi har hatt så god tro på at dette skulle løse seg. I runde to er det to gresskampe­r der vi kom til en annen konklusjon og avlyste.

Branns trener får nå en på papiret mer gunstig serieåpnin­g, med hjemmekamp mot Bodø/ Glimt.

– Vi har sett at sannsynlig­heten var ganske stor for at dette skulle skje, og da er faktisk forbundet nødt til å ta de signalene før, synes jeg, understrek­er Nilsen.

I fjor åpnet sesongen tre uker senere enn i år. Men også da var det vinter i Norge. Brann

Lars Arne Nilsen, Brann-trener

 ??  ?? HUMPETE: Det er mulig å se at kunstgress­et på Ranheims stadion er ujevnt på dette bildet. Branns midtbanesp­illere Kristoffer Barmen (foran) og Sivert Heltne Nilsen (bak) går i rødt.
HUMPETE: Det er mulig å se at kunstgress­et på Ranheims stadion er ujevnt på dette bildet. Branns midtbanesp­illere Kristoffer Barmen (foran) og Sivert Heltne Nilsen (bak) går i rødt.
 ??  ?? VINTER: Frosten skal ha bidratt sterkt ti bli spilt på. Langs sidelinjen lå det snøhau
VINTER: Frosten skal ha bidratt sterkt ti bli spilt på. Langs sidelinjen lå det snøhau

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway