Bergens Tidende

Ranheim-treneren mener Brann spekulerte i at kampen ble avlyst

- PETTER RASMUS petter.rasmus@adresseavi­sen.no

– Det er nesten så jeg ikke tror det jeg hører, svarer Branns sportssjef Rune Soltvedt på Ranheimtre­nerens utspill.

For første gang siden 1956 skulle Ranheim spille kamp i den øverste divisjonen. Så – en time før kampstart ble festen avlyst. Dommeren godkjente ikke banen. De første meldingene gikk på at avgjørelse­n ble tatt i samråd med begge lag. Det fikk Ranheims trener Svein Maalen til å tenne på alle pluggene.

– Verst for Brann

Maalen er rivende uenig i avgjørelse­n, og mener Brann-leiren fikk det akkurat slik de ville.

– Det er ikke noe tvil om hva som har skjedd her. Brann har jobbet saerdeles aktivt de siste dagene for at denne kampen ikke skulle spilles. Og har sikkert drevet masse lobbyvirks­omhet også, vil jeg tro, sier Maalen – og fortsetter:

– Jeg tipper at Brann tenker at det er mer gunstig sportslig for dem å utsette denne kampen. Jeg ser ikke for meg at de har gledet seg i det hele tatt til å møte oss til serieåpnin­g her i dag. Jeg tror de tenkte at vi hadde en mulighet til å ta fra dem tre poeng, og at det derfor passet dem utmerket at denne kampen ikke ble spilt, sier han.

Maalen er ikke i tvil om at det ville vaert forsvarlig å spille kampen, men understrek­er at han må stole på at dommeren tok en beslutning ut fra eget skjønn.

– Men dette blir verst for Brann. På en bedre bane blir det enda verre for dem å spille mot oss, sier han.

Skaper sterke reaksjoner

Branns sportssjef Rune Soltvedt reagerer sterkt på anklagene fra Maalen.

– Det er nesten så jeg ikke tror at en kollega i eliteserie­klubb kan komme med slike anklager. Det får stå for Maalens regning, at han mener at å komme med slike uttalelser er noe som er passende å gjøre. Det er ikke Brann som har avlyst denne kampen. Det gjorde dommeren, basert på at banen ikke holder eliteserie­standard per i dag. Med sine uttalelser sår Maalen også tvil om dommerens vurdering. Det er unfair, sier Soltvedt.

Sportssjef­en avviser at Brann har drevet lobbyvirks­omhet for å få kampen avlyst.

 ??  ?? PROVOSERTE BRANN: – Jeg tror det passet Brann utmerket at denne kampen ble avlyst. Men det blir verst for dem. Vi blir enda verre å slå på en bedre bane, sier Ranheims trener Svein Maalen.
PROVOSERTE BRANN: – Jeg tror det passet Brann utmerket at denne kampen ble avlyst. Men det blir verst for dem. Vi blir enda verre å slå på en bedre bane, sier Ranheims trener Svein Maalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway