Bergens Tidende

Nedtur for supportere

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no MADS BØYUM

– Det var ikke derfor vi kom til Trondheim i dag, sier supporterl­eder.

Et snaut kvarter etter at avgjørelse­n om å utsette serieåpnin­gen ble tatt, kom de tilreisend­e Brann-supportern­e til Ranheim idrettspar­k.

Mange kom med fly, men en stor andel hadde også dratt til Trondheim med tog. Frustrasjo­nen utenfor arenaen var derfor stor.

Banneord ble ropt, frivillige vakter måtte svare på spørsmål de ikke hadde fasit på. Det utartet aldri til noe mer enn det.

– De burde funnet ut for lenge siden at denne kampen burde vaert avlyst. Nå har vi sittet på tog i 16 timer, og folk har tømt sparegrise­n for å ta turen, sier Thomas André Madsen i supporterg­rupperinge­n Bergens Glade Gutter.

Enig i avgjørelse­n

Leder for Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, hadde allerede vaert til stede på arenaen i noen timer før avlysninge­n ble et faktum.

– Vi har vaert i noen timer og sett at har kjørt med veivals over banen for å forsøke å knuse isen som ligger under der, så det virker helt klart som en fornuftig avgjørelse av dommeren. Spillernes sikkerhet er det viktigste, sier han, og legger til:

– Men det var ikke derfor vi kom til Trondheim i dag, nei.

Madsen anslår at mellom 200 og 300 bergensere hadde tatt turen for å få med seg serieåpnin­gen.

– Det er seriestart­en. Så selv om vi møter et lite lag utenfor Trondheim, er det mange folk som har prioritert det. Skal NFF avholde serieåpnin­gen så tidlig, så må de holde ord. Eventuelt avlyse i god tid, slik at folk får tid til endre på planene, sier han.

– Burde vist hensyn

– Har du tenkt til å gå i dialog med klubben og arrangøren om å hjelpe dem som har brukt mye penger på å komme hit for ingenting, Lillebøe-Hansen?

– Det har vi ikke tenkt på ennå. Det får vaere en diskusjon i ettertid, i så fall.

Madsen mener supportern­e burde blitt tatt mer hensyn til.

– Både hjemmesupp­ortere som har satt av kvelden, men ikke minst bortesuppo­rtere som har bestilt fly og tog og alt mulig, sier han.

– Hva gjør dere nå?

– Vet ikke. Jeg vet ikke hvor vi er en gang. Den ene vakten sa det var en pub rett her borte, så vi får begynne der, sier Madsen.

 ??  ?? BOMTUR: Lederen og nestledere­n i Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen (til h.) og Morten Talhaug, fikk teste den utskjelte banen.
BOMTUR: Lederen og nestledere­n i Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen (til h.) og Morten Talhaug, fikk teste den utskjelte banen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway