Bergens Tidende

Klar for semifinale

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Jeg ble faktisk litt rørt, sier Fyllingens spillende trener Karl Otabor.

En fullsatt hall fikk oppleve et intenst lokaloppgj­ør mellom Fyllingen og Frøya som levde hele veien. I kledd oppvarming­sskjorter med påskriften «Gimle og Frøya ønsker Fyllingen nord og ned», tok Fyllingen siste stikk i kvartfinal­en mot Frøya med seier 110-104.

– Nå er jeg lettet. Jeg ble faktisk litt rørt, for jeg har hatt det helt forferdeli­g de siste dagene, sier Otabor, som ikke var fornøyd med egen innsats etter oppgjøret torsdag.

– Et dyr på returer

Nyopprykke­de Fyllingen ble ikke spådd en plass blant de tre beste før sesongstar­t. VG traff med første og annenplass­en i sitt tabelltips, men tippet laget fra Dalen på en syvendepla­ss. Så hvorfor er Fyllingen klare for semifinale?

Forsterkni­ngene

Vilius Sumskis, Vilandas Butreviciu­s og Ognjen Nisavic ble trukket frem av VG, i tillegg til god økonomi, men i tabelltips­et var ikke Tavario Miller tatt med i beregninge­n.24-åringen fra Bahamas har 16 Fyllingen-kamper på samvittigh­eten, av 28 mulige, og tallene taler for seg. Han innehar syvendepla­ssen på toppscorer listen med naermere tyve poeng i snitt, og annenplass­en på returstati­stikken med drøye 14 i snitt.

– Han betyr utrolig mye som person og spiller. Han løfter oss mange hakk i forsvar, er et dyr på returer og gir oss en dimensjon vi ikke hadde, sier Otabor, som deler treneransv­aret med Stian Enge.

– Jeg er ikke overrasket over at vi er klare for semifinale. Vi har jobbet, som alle andre, så jeg venter en god kamp mot Kongsberg, sier Miller, som ikke har avgjort hvor han blir å se neste sesong.

Nest flest poeng

Lagets toppscorer, Nisavic, har satt nest flest poeng i ligaen, og vartet opp med 40 poeng i første kvartfinal­eoppgjør mot Frøya. Søndag kveld ble han igjen lagets toppscorer med 23 poeng, sammen med Miller.

Nå venter Kongsberg Miners i første semifinale­oppgjør onsdag. 3. kamp kvartfinal­e sluttspill BLNO, Fyllingsda­len Idrettshal­l

Første oppgjør: 114–92 til Fyllingen Andre oppgjør: 91–72 til Frøya

Tilskuere: 522

1. periode: 32–21

2. periode: 23–21

3. periode: 29–28

4. periode: 26–34

Flest poeng: Peter Bullock 24 Flest returer: Jamell Harris 16 Fyllingen: Ognjen Nisavic 23, Tavario Miller 23, Brede Ellingsen 20, Marius Sumskis 5, Karl Otabor 17, Vilius Sumskis 9, Nikola Blatanic

11, Espen Markhus 2

Frøya: Jamell Harris 10, Nikolas Skouen 20, Arne Ingebrigts­en 10, Edmunds Gabrans 4, Peter Bullock

24, Sigurd Lorange 20, Nikolas Phillip 1, Reno Silvas 15

 ??  ?? JUBEL: Fyllingen er klare for semifinale i sluttspill­et i BLNO. Der venter Kongsberg Miners.
JUBEL: Fyllingen er klare for semifinale i sluttspill­et i BLNO. Der venter Kongsberg Miners.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway