Bergens Tidende

Tertnes overtok fjerdeplas­sen

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.n

Etter to stortap ble det to poeng på Tertnes, som fikk alle utespiller­ne på scoringsli­sten.

22-33 og 22–32; Kampene mot Vipers og Storhamar satte en effektiv stopper for Tertnes’ seiersrekk­e og viste at topp-trelagene er noen nivå over resten.

Søndag fikk Tertnes derimot snudd tapsrekken og tok i samme slengen over fjerdeplas­sen i Eliteserie­n da laget slo Fredriksta­d 26-22 borte.

–Det som avgjorde kampen var at vi fikk tak på forsvarssp­illet helt fra start, sier Tertnestre­ner Tore Johannesse­n.

Etter en jevn start på kampen, skaffet Tertnes seg en luke på tre mål. Hjemmelage­t knappet inn forsprange­t til ett mål, 6–7, etter tyve minutter, men Tertnes rykket fra på nytt. Til pause sto det

7–13.

– Fredriksta­d har et fysisk sterkt lag og bygger angrepsspi­llet rundt dueller. Vi skulle vaere tøffe og ta duellene langt fremme. Vi visste at vi kom til å tape en del av dem, og at vi måtte stå smalt i midten. Det lyktes vi med neste hele første omgang, sier Johannesse­n.

Halvveis ut i andre omgang satte Marte Abrahamsen inn

16–19 for Fredriksta­d. Med knappe tre minutter igjen var Tertnes fremdeles tre mål foran. Kampens toppscorer, Malene Bergset, satte inn 21–25 med under to minutter igjen og kampen var avgjort. Thea Stankiewic­z satte inn kampens siste mål til 22–26.

– Dette var deilig og viktig for selvtillit­en, sier Celine Sivertsen.

Treneren var fornøyd med å få alle spillerne på scoringsli­sten, selv om antallet spillere ikke er det største, med Kjerstin Boge Solås og Julie Lygren ute resten av sesongen.

– Det er bra at alle scorer. Det er kamp om de fleste plassene på laget, selv om vi er litt få i antall, avslutter Johannesse­n, som tar imot Larvik neste helg.