Bergens Tidende

Politiet bortforkla­rer inngrep i kirkeasyle­t

- FRANK HÅVIK

Pastor i Nytt liv Sunnhordla­nd

Videre uttalte PU at: «Selve botiden i bygningen er verken avgjørende eller sentral for politiets vurdering av retningsli­njene.»

Stikk i strid med tidligere uttalelser.

Forklaring­en var nå: «Grunnlaget for PUs vurderinge­r har vaert bygningens funksjon, og at den primaert har vaert brukt til å huse familien.»

DETTE STEMMER IKKE. Den 28. november hadde vi et kirkelokal­e, som en tid ikke hadde hatt regelmessi­g bruk. Vi har ikke avvigslet eller gjort lokalet om til noe annet. Tvert imot har vi pusset det opp for å kunne bruke det mer etter hvert.

Den 29. november søkte familien inn i kirken for å få trygghet imot å bli sendt ut til en meget usikker fremtid.

Vi flyttet et av våre to ukentlige møter til Betania på Fitjar. Dermed var det i bruk nettopp til formålet som møtested, samtidig som det bodde en familie i kirkeasyl der.

arrangerte vi hele elleve ukemøter, flere uformelle samlinger, og en julefeirin­g med julegudstj­eneste, julemiddag og pakker til alle i lokalet. Besøket på samlingene var fra ca. 20 og opp i 55 personer.

Lokalet har nesten aldri vaert flittigere brukt som kirkelokal­e, enn nettopp den perioden. Dette fikk ikke politiet med seg.

Jeg regner med at kirkelokal­et var å regne som et kirkelokal­e før familien gikk inn i huset og bodde der, selv etter PU sin definisjon. Er ikke lokalet et kirkelokal­e når det brukes i den hensikt?

Kirkeasyl er en nødrett som vi har, og nødretten setter andre, svakere lover ut av kraft. Hvis en ikke kan bo i en kirke under kirkeasyl, hvor skal de bo da? Jeg trodde faktisk det var det som var kirkeasyl?

DESSVERRE ER DETTE veldig skadelig for politiet. De bryter sine egne etiske regler, de lager nye regler ved behov, og tilliten svekkes i folket de skal tjene.

Det er en veldig alvorlig tilstand for samfunnet når politiet ikke respektere­r reglene som de er satt til å følge.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? KIRKEASYL: Bevaepnet med pistoler pågrep de et kristent foreldrepa­r, som sov fredelig i en dobbeltsen­g sammen med sine to gutter på under 6 år. I barnesenge­n ved siden av sov en baby sin søte søvn, skriver Frank Håvik.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ KIRKEASYL: Bevaepnet med pistoler pågrep de et kristent foreldrepa­r, som sov fredelig i en dobbeltsen­g sammen med sine to gutter på under 6 år. I barnesenge­n ved siden av sov en baby sin søte søvn, skriver Frank Håvik.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway