Bergens Tidende

Klar for eliten

Fana holdt hodet kaldt og slo byrivalen Viking.

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto MARITA AAREKOL

– Det er helt fantastisk å skrive historie med den stemningen som var i hallen i dag. Det var stort. Dette regner jeg med at jeg husker en stund.

For det ble en historisk kveld i Slåtthaugh­allen onsdag. Fana-trener Erlend Lyssand var forståelig nok i ekstase etter at han og Fana ble klar for eliteserie­n etter seieren over Viking.

Det er første gang klubben spiller i Norges øverste divisjon.

– Det er helt sinnssykt gøy, jeg tror ikke jeg skjønner det helt ennå, sier Fana-spiller Emilie Hovden.

Overlegne

Fanas toppscorer spilte i eliteserie­n for Molde i 2015, men returnerte til Fana da klubben rykket ned. Nå er hun igjen klar for å spille i Norges øverste liga.

– Det blir skikkelig gøy, og det er så kjekt å gjøre det sammen med Fana. Det er sinnssykt fortjent, sier Hovden.

At det var mye i vinnerpott­en for Fana onsdag kveld så ikke ut til å prege nervene. Heller tvert imot, Fana-spillerne var proppfulle av energi og tok imot eliteserie­billetten etter en overlegen seier over byrival Viking.

For utenom en periode i slutten av 1. omgang, var Fana overlegne. De hadde god kontroll på rivalen, og på stillingen 21–16 i 2. omgang var de ti minutter unna eliteserie­kontrakt.

Men perioden i 1. omgang hvor Fanas seksmålsle­delse forsvant på få minutter, preget trener Lyssand.

– Det ble en spesiell kamp, for vi begynte så bra og rykket fra så enkelt. Da skjer det noe inne i hodet på deg når en seksmålsle­delse blir spist opp så fort. Det var en spesiell situasjon, sier Lyssand.

– Hvordan håndterte du det?

 ??  ?? ELITESERIE­LAG: Fana sikret opprykk og spiller i eliteserie­n neste sesong. Juliane Moberg Løvik klemmer en lagvenninn­e i seiersruse­n.
ELITESERIE­LAG: Fana sikret opprykk og spiller i eliteserie­n neste sesong. Juliane Moberg Løvik klemmer en lagvenninn­e i seiersruse­n.
 ??  ?? JUBEL: Gullhatter fløy gjennom luften i Slåtthaugh­allen onsdag kveld.
JUBEL: Gullhatter fløy gjennom luften i Slåtthaugh­allen onsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway