Bergens Tidende

KrF: – Vår tillit til Sylvi Listhaug er svekket

KrF-leder Knut Arild Hareide er mannen som kan avgjøre Sylvi Listhaugs skjebne. Han mener tilliten til justismini­steren er svekket. Det samme mener KrFs fylkeslede­re i Hordaland og Sogn og Fjordane.

-

eEtter torsdagens stortingsd­ebatt sier Ap at partiet vil stemme for Rødts forslag om mistillit til justismini­ster Sylvi Listhaug. Det samme vil SV og MDG.

Dermed kan KrF og Sp sikre flertall for et mistillits­forslag mot justismini­steren.

Forslaget diskuteres og voteres over i Stortinget tirsdag 20. mars. KrF-leder Knut Arild Hareide sier til NRK at partiet vil konkludere over helgen.

– Jeg må nok innrømme at Sylvi Listhaug svekket tilliten, også med måten hun opptrådte på i dag. Ja, det kom til slutt en uforbehold­en unnskyldni­ng, men det tok lang tid, sier Hareide til NRK.

– Måtte få en smekk

Også blant fylkeslede­re, som sitter i KrFs landsstyre, er tonen hard:

– Nå er tilliten til Listhaug veldig svak. Jeg var ikke imponert i dag, for å si det forsiktig, sier Beate Bondevik Lie, nyvalgt fylkeslede­r i Sogn og Fjordane KrF.

Hun sier at det ikke hjalp så mye at Listhaug til slutt kom med en unnskyldni­ng, slik KrF har bedt om.

– Det føltes ikke som en oppriktig unnskyldni­ng. Hun måtte jo trues til å si det. Det var bra at Stortinget vedtok en sterk kritikk av henne, og at hun fikk en skikkelig smekk. Hun må få beskjed om at dette går ikke an, sier Bondevik Lie.

– Betyr det at du mener KrF også bør støtte mistillits­forslaget mot Listhaug når det behandles neste uke?

– Det må nesten stortingsg­ruppen avgjøre. De bør tenke seg godt om. Det er klart det kan få drastiske konsekvens­er. Men hun bør i alle fall ikke få mange flere sjanser, for å si det sånn, sier fylkeslede­ren i Sogn og Fjordane.

– Måtte hales ut av henne

Leder

i Hordaland KrF, Dag

 ??  ?? BEKLAGET – TIL SLUTT: Justismini­ster Sylvi Listhaug (Frp) ga en beklagelse etter flere timers debatt i Stortinget torsdag. Hun fikk hard kritikk fra stortingsf­lertallet, og fortsatt kan det bli fle
BEKLAGET – TIL SLUTT: Justismini­ster Sylvi Listhaug (Frp) ga en beklagelse etter flere timers debatt i Stortinget torsdag. Hun fikk hard kritikk fra stortingsf­lertallet, og fortsatt kan det bli fle

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway