Bergens Tidende

Beffen tøffer igjen

- ANNE JO LEXANDER anne.jo.lexander@bt.no PAUL ANDRÉ SOMMERFELD­T

Beffen-paret har fått inn over 150.000 kroner til fartøyets videre drift. En testkjørin­g viser at dieselferg­en er oppe og går.

Det ble et svare rabalder da det ble kjent at Beffenrute­n var ute av drift, og eier Linda Holmedal ikke hadde råd til reparasjon.

– Hvis ingen er villig til å hjelpe meg denne gangen, da blir det salg. Har jeg ikke økonomi, så får heller andre overta, uttalte hun mandag. Holmedal overtok driften etter sin far i 2006.

Før kapteinen fikk sukk for seg, trådde privatpers­oner og lokalt naeringsli­v til.

Gedigen kronerulli­ng

I skrivende stund har i overkant av 400 personer samlet inn 78.400 kroner på kronerulli­ngs-nettstedet spleis.no. Tirsdag ettermidda­g kunne paret motta 40.000 kroner fra lokalt naeringsli­v, og torsdag stod nye 40.000 kroner for tur fra lokale Rema

1000-kjøpmenn.

I tillegg har det kommet en rekke overføring­er fra private givere på Vipps.

– Jeg og Linda er helt målløse. Da vi bikket

100.000 ble jeg helt taus og holdt på å gå i Vågen. Vi er dypt takknemlig­e, og kan ikke få takket folk nok, sier skipper og driftsansv­arlig Trond Breidmyr.

Han retter videre en stor takk til Lars Hausberg båtbyggeri, som har bidratt til reparasjon­en.

Klar etter påske

Onsdag ettermidda­g kunne den dieseldrev­ne M/F Beffen ta en test-tur, og på Facebook-sidene melder de samtidig at Beffen er ute av drift frem til 2. april.

Årsaken er at både dieselbåte­n og el-båten skal gjennom en runde med vedlikehol­d og klassing hos Sjøfartsdi­rektoratet.

Skipperen satser på at «gamle»-Beffen vil gå i full drift mellom Bradbenken og Nykirken første arbeidsdag etter påske. Det vil si den 3. april.

–Vi håper å vaere klar til sesongen, og at vi kan få el-beffen i rute ca 14 dager etter påske, sier Breidmyr.

 ??  ?? FIKSET: Etter påske vil Beffen vaere i trafikk igjen.
FIKSET: Etter påske vil Beffen vaere i trafikk igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway