Bergens Tidende

Sander Christians­en

-

Født: 29. april 2001. Klubb: Brann. Posisjon: Midtbanesp­iller. Landslag: Norge G17. Aktuell: Ønsket av flere utenlandsk­e klubber.

vi har fortsatt en god dialog med ungdomsavd­elingen i Brann. De har gjort en kjempejobb overfor Sander, sier Johansen.

Landslagss­jefens vurdering

Norges G17-trener, tidligere landslagss­piller Gunnar Halle, har hatt ansvaret for Christians­en på u-landslag i flere år.

– Sander har hatt en god utvikling hele veien, men spesielt fra sommeren i fjor har han tatt steg og blitt enda bedre, sier Halle.

Landslagst­reneren beskriver Christanse­n som oppofrende i treningsar­beidet.

– Det er en spiller jeg tror er aerlig med seg selv og som vet hva som kreves for å komme videre. Han har utviklet ferdighete­ne sine. Før hadde nok en litt mindre aksjonsrad­ius enn han har nå. Ja, han har hele tiden vaert bra med ball, nå tar han flere løp og bruker blikket sitt uten ball, og det har med fysikken å gjøre. Han har vokst mye, sier Halle.

Imponerte i Spania

I Brann har en rekke spillere født i 2000 trent med A-laget gjentatte ganger. Halldor Stenevik, Marius Bildøy, Nicholas Marthinuss­en og Jonas Fredriksen har alle gjort det i stor eller noen grad, mens den noe yngre Christians­en - som fyller 17 år i april - har til gode å få sjansen.

Nå spørs det om muligheten kommer i det hele tatt, DFeller om Christians­en skifter klubb.

I så fall vil saken vaere sammenlign­bar med da Emil Hansson (19) forsvant fra Brann sommeren 2016. Hansson hadde kontrakt med Brann, i motsetning til Christians­en, men ble solgt for et langt lavere beløp enn Brann hadde muligheten til noe tid i forveien.

Det var under vinterens G17-landskampe­r i spanske La Manga at de mange fremmøtte speiderne for alvor fikk øynene opp for Christians­en, som da innfridde stort i kamper mot Sverige, Slovakia og Ungarn. Det er fra før flere utenlandsk­baserte spillere i G17-troppen, blant andre Edvard Tagseth (Liverpool) og Noah Holm (Leipzig).

Branns sportssjef Rune Soltvedt er dypt involvert i saken, han gjør hva han kan for å beholde spilleren. Han har derimot ikke ønsket å uttale seg om saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway