Bergens Tidende

Energisk kraftpakke

-

Dobbeltgje­ngers rock går over stokk og stein. Det er som oftest en bra ting.

«When I’ve Gone to Space» fra 2016 la vekt på progrock og psychedeli­ca, er det ingen tvil om at andreplate­n «Limbohead» er en mer rendyrket rockeplate. Kanskje kan man til og med si at lyden deres er blitt mindre eklektisk og mer strømlinje­formet, uten at det antyder at de er blitt mindre interessan­te.

FØRST AV ALT HAR vokalist Vegard Wikne fått enda større plass i deres musikalske landskap, og stemmen hans har vokst i både spekter og evne. Det demonstrer­er han kanskje best på den atypisk nedpå og paranoide «Locking my Doors», hvor de som band fremtrer som nesten minimalist­iske.

Hans vokal kan sies å vaere et sted mellom Eddie Vedder og Josh Homme, både i faktisk karakter og i appell. Aller best kommer den til sin rett på «In Limbo», som understrek­er at albumets sterkeste låter også er deres seigeste.

Dette bryter de med på hektiske «Swing», som leker med metall og alle dets sjangertre­kk. Det tyder på at det er mye som faller innenfor Dobbeltgje­ngers definisjon av rock.

På «Radio» er de kanskje på sitt mest ekstraordi­naere, med en rå energi og blytung bass som river i hele kroppen. Låten tar alskens musikalske vendinger som gjør den til en krevende, men utrolig givende sak. Det er bandet på sitt mest fengende og ornamenter­te.

BANDET ER IKKE REDD for de mer fengende, rundere sidene av rock. «Mangrove» viser at de også mestrer det melodiøse, gitarstrof­ene som syrer seg inn i hjernebark­en. Noen ganger føles det dog som de smører litt for tykt på.

Deres schizofren­e låter og miksingen av lydbilder sender tankene til en haug med andre artister – alt fra Eagles of Death Metal til Queens of The Stone Age. Men bandets egen identitet drukner av og til i dette litt kaotiske.

Platen inneholder imidlertid suksessful­le musikalske eksperimen­ter. «Tin Foil Hat» er et eksempel på det. Den er flamboyant og nesten i overkant selvsikker i sin stemme, men på den mest sjarmerend­e måten. Dette humøret dras videre til «Calling Tokyo», en pastisjakt­ig gypsyrocka­ffaere som fungerer nettopp fordi de tør å leke med det overdådige og teatralske.

«Limbohead» er energisk og noe ubesluttso­m stilmessig. Det er ok, spesielt når de kombinerer deres meloditeft med en bestemt spastisk kvalitet.

Musikkanme­lder

 ?? FOTO: JARLE H. MOE ?? BLANDET DROPS: Dobbeltgje­nger blander vilt og hemningslø­st bestanddel­er man kan plassere innenfor det utvidede rockebegre­pet. Noen ganger kunne de kanskje rendyrket mer sin egen stil, mener BTs anmelder.
FOTO: JARLE H. MOE BLANDET DROPS: Dobbeltgje­nger blander vilt og hemningslø­st bestanddel­er man kan plassere innenfor det utvidede rockebegre­pet. Noen ganger kunne de kanskje rendyrket mer sin egen stil, mener BTs anmelder.
 ??  ??
 ??  ?? ALISA LARSEN
ALISA LARSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway