Bergens Tidende

Høyre bør si nei til surrogati

- SIVERT STRANDE RUUD

Styremedle­m, Høyres Studenterf­orening i Bergen måte. Gevinsten – og følgelig det økonomiske insentivet – kan komme gjennom gaver, skjulte overføring­er og andre frynsegode­r.

TILHENGERE AV SURROGATI argumenter­er i stor grad med at surrogati er tillatt i en rekke andre land. Praksisen er ofte kommersial­isert, og kan innebaere en utnyttelse av kvinner i sårbare situasjone­r. Ved å åpne for altruistis­k surrogati forhindrer man dette, hevdes det.

Dette er ikke et dekkende argument.

Norge kan ikke føre en politikk basert på hva andre land tillater. Dersom dette skal vaere praksis, vil vi ende opp med at ulike land kappes om å ha faerrest mulig regulering­er og lover.

Dette vil vaere problemati­sk for norsk suverenite­t og selvbestem­melse.

SURROGATI BRYTER MED det naturlige båndet mellom barnet og moren som føder det, og det innebaerer en viss risiko å baere frem barnet. Jeg tror ikke vi skal undervurde­re presset og plikten venner og naer familie kan føle dersom de havner i en situasjon hvor de blir spurt om å vaere surrogatmo­r.

Dette er et press og en risiko de bør bli spart for.

Høyres representa­ntskap i både Bergen og Oslo ønsker å åpne for altruistis­k surrogati. Jeg håper landsmøtet vedtar noe annet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway