Bergens Tidende

– Nå har hun gått for langt. Tilliten hennes i KristenNor­ge er svekket.

- MALENE INDREBØ-LANGLO malene.indrebo-langlo@bt.no foto BJØRN ERIK LARSEN

Den kristne grasrota har fått nok av justismini­ster Sylvi Listhaugs retorikk.

– Vel ... hva skal man si. Inge Ree (80) setter seg tungt ned i stolen bak kassen. Han er en av de mange frivillige som jobber i bruktbutik­ken på Straume, drevet av indremisjo­nsforbunde­t ImF Straume.

– Denne stilen er altfor tøff. En slik retorikk kan ikke lenger forsvares. At Listhaug ikke engang klarer å innrømme det, svekker nok tilliten hennes i Kristen-Norge, sier Ree.

De støvete møblene, servise, klaer, påskepynt, bøker og antikvitet­er står i sterk kontrast til det moderne bedehuset på Straume, i Fjell kommune. 80-åringen legger armene i kryss.

Mistillits­forslag

– Nestekjaer­lighet er sentralt i den kristne troen. Vi skal ta imot innvandrer­e på en god og konstrukti­v måte. Disse menneskene trenger omsorg og omtanke. Måten justismini­steren snakker om dem på, er ikke rett.

De siste ukene har det stormet rundt justismini­ster Sylvi Listhaug (Frp).

Kirkeasyls­aken på Fitjar i slutten av februar rystet frikirkemi­ljøet, og forrige fredag publiserte justismini­steren et innlegg på Facebook hvor hun påsto at Ap var mer opptatt av terroriste­rs rettssikke­rhet, enn nasjonens sikkerhet.

Kritikken toppet seg etter at hun torsdag ba om unnskyldni­ng overfor Stortinget for den omstridte Facebook-posten.

Unnskyldni­ngen holdt ikke mål. Arbeiderpa­rtiet, SV, og MDG gikk torsdag kveld inn for å støtte mistillits­forslaget Rødt fremmet mot Listhaug.

Frieri til de kristne

Fredag hadde også Senterpart­iet bestemt seg for å stemme for mistillits­forslaget. Listhaugs skjebne i regjering ligger nå i KrFs hender. Mandag legger de

 ??  ?? NESTEKJAER­LIGHET: – Jeg tror Sylvi Listhaugs tillit i Kristen-Norge er svekket. Hun har en altfor tøff retorikk mot våre
NESTEKJAER­LIGHET: – Jeg tror Sylvi Listhaugs tillit i Kristen-Norge er svekket. Hun har en altfor tøff retorikk mot våre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway