Bergens Tidende

Selskapet har firedoblet seg på ti år

IT-selskapet Uni Micro i Modalen fortsetter å vokse. Selskapet har nå passert både hundre ansatte og hundre millioner kroner i omsetning.

- KJELL ØSTERBØ kjell.osterbo@bt.no foto GEIR MARTIN STRANDE

Det er en drøy mannsalder siden den avdøde gründeren Hans Jørgen Neset startet opp selskapet i to BKK-brakker på Øvre-Helland i Modalen. Siden den gang har selskapet, som utvikler og leverer økonomisys­temer til mindre og mellomstor­e bedrifter, levert overskudd hvert eneste år.

I 2005 hadde bedriften 41 ansatte og gründeren sa til BT at han planla å vokse med rundt fem ansatte hvert år fremover. Og litt mer enn det er det blitt.

Er størst i Bergen

– I konsernet har vi nå 107 ansatte og i fjor omsatte vi for 117 millioner kroner, sier Jannike Neset.

Hun overtok roret fra faren for åtte år siden og har sørget for å holde veksttakte­n. Selskapet er utviklet til en nasjonal aktør med kontorer over hele landet.

Fortsatt er hovedkonto­ret i Modalen, men det største kontoret er i Solheimsvi­ken i Bergen, hvor Jannike Neset også sitter.

– Det er dessverre verre å rekruttere fagpersone­r til Modalen enn til Bergen. Derfor er vi nå 28 ansatte i Modalen mens vi er 35 i Bergen. Og det er først og fremst i Bergen vi fortsetter å ansette flere folk, sier Neset.

Vårt varemerke har alltid vaert å vaere i forkant med teknologis­ke løsninger. Jannike Neset, Uni Micro

I Modalen er staben redusert med seks personer i løpet av de siste fire årene, mens man i resten av landet ekspandere­r jevnt og trutt.

Størstedel­en av de ansatte er fordelt mellom Bergen, Modalen og Haugesund, hvor bedriften også har de fleste av sine kunder.

I tillegg har de kontorer eller dattersels­kaper i Oslo, Stavanger, Trondheim, Molde og Bodø.

Store utviklings­kostnader

Hele tiden har selskapet brukt et betydelig antall millioner og årsverk i utviklings­kostnader.

Blant annet rullet bedriften ut et helt nyutviklet, webbasert økonomisys­tem like etter årsskiftet.

Ifølge Neset har det kostet i størrelses­orden hundre millioner kroner.

– Den investerin­gen har vi tatt over driften. Det er vi rimelig stolte av, sier sjefen.

– Vårt varemerke har alltid vaert å vaere i forkant med teknologis­ke løsninger. Fremover er det stor enighet om at endringene i teknologie­n på områder

 ??  ?? STØRST I BERGEN: Fortsatt har Uni Micro hovedkonto­ret i Modalen. Men flest ansatte har bedriften i Bergen, hvor Jan
STØRST I BERGEN: Fortsatt har Uni Micro hovedkonto­ret i Modalen. Men flest ansatte har bedriften i Bergen, hvor Jan

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway