Bergens Tidende

NFF går god for gressmatte­n på Stadion

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

– Etter forholdene ser det veldig bra ut, sier Nils Fisketjønn, direktør for konkurrans­e i Norges Fotballfor­bund, om tilstanden til Stadiongre­sset.

Fisketjønn besøkte på Brann Stadion for å sjekke baneforhol­dene i forkant av hjemmekamp­en mot Bodø/Glimt søndag.

Grundig forarbeid

Brann måtte stå over serieåpnin­gen borte mot Ranheim forrige helg, men alt tyder på at serieåpnin­gen mot Bodø/ Glimt vil gå som planlagt.

– Til å vaere mars og med den vinteren som har vaert, har klubben gjort en flott innsats. Det er ingen grunn til å si at det ikke blir kamp her nå. Det er ingen grunn til bekymring akkurat nå med den vaermeldin­gen som er, sier Fisketjønn.

Daglig leder i Brann Vibeke Johannesen forteller at det har vaert et omfattende arbeid for å få gressmatte­n klar til årets første hjemmekamp.

– Dette her er nøye og grundig arbeid gjennom hele året. Det er ganske omfattende arbeid for å få best mulig baneforhol­d, sier Johannesen og forklarer prosessen:

«Dansk gressdokto­r»

– Vi satt på undervarme­n i banen tidlig i februar, så den har stått på ganske lenge. Også har vi hatt vekstduk som har lagt på store deler av vinteren. Nå har vi hatt den litt på og av for å få luftet banen og pleiet den litt. Så har vi et veldig dyktig banemannsk­ap som jobber kontinuerl­ig for å få de beste forholdene hele året, sier Johannesen.

Hun forteller at klubben også har hatt besøk av en «gressdokto­r» fra Danmark. Spesielt gjennom vinteren har det vaert viktig.

– Han har hjulpet oss med hvordan vi skal gjødsle og alt det man må gjøre for å holde banen på et best mulig nivå.

 ??  ?? INSPEKSJON: Fredag var Nils Fisketjønn fra NFF (til v.) på besøk på Brann Stadion. Her med daglig leder i Brann Vibeke Johannesen og sportssjef Rune Soltvedt.
INSPEKSJON: Fredag var Nils Fisketjønn fra NFF (til v.) på besøk på Brann Stadion. Her med daglig leder i Brann Vibeke Johannesen og sportssjef Rune Soltvedt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway