Bergens Tidende

Mener Bodø/Glimt tjener på at Branns start ble utsatt

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no

Kjetil Knutsens første bortekamp i eliteserie­n er i Bergen. Mot en klubb han kjenner veldig godt.

Hele årtusenet har Kjetil Knutsen (49) vaert en profil i bergensfot­ballen.

Nå er nasjonen ellers i ferd med å bli kjent med ham. Da snøvaeret tvang frem en pause i Knutsens debut som hovedtrene­r i eliteserie­n, sto han på TV som et motstykke til Lillestrøm­sjef Arne Erlandsen. Sistnevnte ville ha kampen avlyst, Knutsen ga et intervju der han avviste å bruke energi på vaer og stans i spillet.

Da kampen startet opp igjen var Bodø/Glimt klart best, de vant 3–1 og fikk med det en pangåpning etter opprykket.

Neste utfordring: Brann, klubben Knutsen var ansatt ifra 2005 til 2009.

– Vi gleder oss veldig. Det blir en fin test for oss, Brann er et lag som er vanskelig å bryte ned. Det som er dumt for Brann, slik jeg ser det, er at vi fikk spille kamp i helgen. De starter serien mot oss, som har en god opplevelse i minnet. Det ser jeg som et pluss, sier Kjetil Knutsen, med Branns utsatte serieåpnin­g i tankene.

Som sjef for et nyopprykke­t lag, henter han inspirasjo­n fra Branns gjenreisni­ng etter nedrykket i 2014.

– Vi er litt der de var i sitt første år tilbake i eliteserie­n. Vi må bruke midlene våre lurt og smart, mens Brann nå er et lag som bør vaere i toppen og slåss om medaljer, sier Knutsen.

Hylles av Bjørkan

Som i fjor jobber han tett med Aasmund Bjørkan, men mens sistnevnte bestemte da, er det motsatt nå.

– Nå er det Kjetil som har siste ord i avgjørelse­r og laguttak, men måten vi jobber på er lik, sier Aasmund Bjørkan.

Den gamle kraftspill­eren, som nå har en sønn i Bodø/Glimt-stallen, er gått over i en sportssjef­rolle. Det har vaert enkelt å la Knutsen overta, skal vi tro Bjørkan.

– Han Kjetil har gjort en kjempejobb for oss siden han kom i fjor. Han har vaert en viktig mann, som har et klart blikk og ser detaljer som gjør at vi har tatt nye steg i spillestil­en. Det er en dyktig fotballtre­ner med godt humør, som har vaert lojal og satt klubben først, lyder hyllesten fra Bjørkan.

Nøkkelspil­ler Ulrik Saltnes sier Knutsen er «veldig godt likt i Bodø, spesielt blant spillerne».

–Han er utdannet pedagog, så han forstår en del om hvordan han skal håndtere mennesker. Kjetil er blitt populaer på kort tid, sier Saltnes.

Midtbanema­nnen sier Knutsens sjefsrolle betyr liten forskjell fra fjoråret i praksis.

– Det var Kjetil Knutsen-preg på Bodø/Glimt også i fjor, sier Saltnes.

– Vet hva du får mot Brann

Når BT snakker med Kjetil Knutsen kommer han rett fra butikken, dagen etter Glimts første seier i eliteserie­n etter opprykket.

–Vi gjorde en flott sesong i fjor. Styrkene våre da var at vi utviklet en spillestil som gir oss flere strenger å spille på enn det som har vaert normalt for Bodø/ Glimt. Vi kan styre kampene, ikke bare ligge lavt og kontre, advarer Knutsen.

Glimt-spiller Saltnes mener Brann er et vrient lag å møte.

– Du vet hva du får mot Brann. De er et voksent lag. Fysisk robuste, godt organisert­e og vanskelig å ta poeng fra, sier Saltnes.

Men:

– Jeg tror det kan bli gøy likevel!

 ?? FOTO: MATS TORBERGSEN, NTB SCANPIX ?? SJEF: Kjetil Knutsen fra Arna er Bodø/Glimts hovedtrene­r. Søndag møter han sin gamle arbeidsgiv­er Brann i Bergen. Med på laget har han gamle kjenninger fra Åsane: Forsvarer Eirik Wollen Steen, midtbanesp­iller Vegard Leikvoll Moberg og angriper Geir André Herrem.
FOTO: MATS TORBERGSEN, NTB SCANPIX SJEF: Kjetil Knutsen fra Arna er Bodø/Glimts hovedtrene­r. Søndag møter han sin gamle arbeidsgiv­er Brann i Bergen. Med på laget har han gamle kjenninger fra Åsane: Forsvarer Eirik Wollen Steen, midtbanesp­iller Vegard Leikvoll Moberg og angriper Geir André Herrem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway