Bergens Tidende

Håkon Lorentzen er Åsanes nye spiss

-

Håkon Lorentzen er utpekt til å erstatte Geir André Herrem i Åsane.

Helt siden Geir André Herrem ble solgt til Bodø/Glimt tidligere denne uken, har den sportslige ledelsen i Åsane jobbet på spreng med å få tak i en erstatter. Ham fant de i en gammel kjenning.

Som Brann-spiller var Håkon Lorentzen utlånt til Åsane i en halv sesong, nå er han klar for en ny periode i klubben. 20-åringen kommer fra Sandefjord, hvor han har fått minimalt med spilletid den siste tiden.

Fredag ettermidda­g ankom han Åsanes spillerhot­ell i Estepona, hvor han ble tatt godt imot av sportssjef Trond Bjørndal og noen lagkamerat­er.

–Det kjennes godt å vaere her. Det blir spennende. Jeg gleder meg til å få spille mange kamper igjen, sier Lorentzen.

Trenger spilletid

Avtalen med Åsane er et utlån frem til sommeren.

– Tanken er at Håkon skal få en best mulig kamparena. Han har fått tøff konkurrans­e av våre spisser, men han trenger å spille kamper. Han kan ikke sitte på benken i den alderen han er nå, sier Sandefjord­trener Magnus Powell.

Det er også grunnen til at Lorentzen ønsket seg tilbake.

– Spilletide­n har vaert en viktig faktor, sier han.

Bror med suksess

Forrige gang Lorentzen var kledd i den oransje drakten, i 2015, spilte han 16 kamper og scoret tre mål. Denne gangen håper han oppholdet blir mer vellykket.

– Jeg er blitt mer voksen, tatt steg og blitt en bedre fotballspi­ller siden sist. Det håper jeg å vise når serien begynner.

Siden forrige gang han var i bergensfot­ballen har han også havnet i skyggen av sin eldre bror, Håvard. Olympia- og verdensmes­teren har vaert en stor inspirasjo­n for den tidligere Brann-spilleren den siste tiden.

– Det han har oppnådd er helt fantastisk. Han viser at hardt arbeid over lang tid gir resultater, og det tar jeg med meg.

 ?? FOTO: MAGNUS WIKAN ?? PÅ PLASS: Håkon Lorentzen ankom spillerhot­ellet til Åsane fredag ettermidda­g.
FOTO: MAGNUS WIKAN PÅ PLASS: Håkon Lorentzen ankom spillerhot­ellet til Åsane fredag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway