Bergens Tidende

Bare én lokal unggutt har startet en seriekamp

-

Kjetil Knutsen måtte forlate Åsane fordi han ikke satset nok på klubbens unggutter. Siden den gang har bare én av dem startet i serien.

som noen fryktet, den vinteren. I stedet tar de fatt på nok et år på Norges nest høyeste nivå, med ambisjoner om å hevde seg på øvre halvdel av tabellen.

Sportslig har klubben klart seg greit uten Knutsen, men er de blitt flinkere til å gi sine egne unggutter sjansen?

Vel, den eneste Åsanejunio­ren som startet kamper for klubben forrige sesong, var unggutten Knutsen mente var årsaken til at han ble avskjedige­t. Styremedle­m Roald BruunHanss­ens sønn, Magnus BruunHanss­en.

– Vi fikk veldig mange skader på forsvarssp­illerne våre, så vi måtte gjøre noe. Han ble kastet ut på dypt vann, men han viste at han fløt, forklarer Mjelde. se at blir bedre for hver kamp de får på nivået. De blir tryggere og mer konkurrans­edyktige, sier Mjelde.

Han ønsker å gi dem sjansen, men påpeker at de må prestere på lik linje med de andre A-lagsspille­rne om det skal skje. Det tror han at flere juniorer snart vil vaere i stand til å gjøre.

–Jeg føler at det gror godt i Åsane. Klubben har tatt noen store steg på den biten det siste året, de prioritere­r mer penger til utvikling. I fjor ansatte de juniortren­ere på heltid for første gang, så det er gjort et godt stykke arbeid, sier han.

Juniorlage­t har også kommet inn den nasjonale serien. Klubben scoret også godt på NFFs nye akademikla­ssifiserin­g.

– Så kan vi ikke regne med å få resultater med en gang. Vi har begynt å jobbe mer målrettet og systematis­k, og da vil vi antakelig få bedre resultater etter hvert, sier Mjelde.

Vil ikke bli

– Er klubben flinkere til å gi ungguttene sjansen nå enn da Knutsen var trener?

– Jeg har ikke god nok innsikt i hvordan det var. Det er ikke min jobb å bli sammenlign­et med Kjetil Knutsen. Han gjorde en god jobb i Åsane over flere år, ingen kan si noe på det, men klubben ønsket ikke å forlenge kontrakten. De ville gå en annen vei. Det må man respektere, sier Mjelde.

Mannen som har fått sjansen, har selvfølgel­ig en oppfatning av at juniorene får flere sjanser til å vise seg frem.

– Jeg synes Mons og Tom (Mangersnes, assistentt­rener) har levd opp til det. Det er mange flere av oss unge som får spille nå enn da jeg var 17-18-år. Nå er vi flere, og de som har kommet inn har fått prøve seg, sier BruunHanss­en.

Ny junior imponerer

Mjelde tror flere kan få sjansen fra start denne sesongen. Med seg på treningsle­iren i Spania har han tatt med 18-åringen August Selnes, som har imponert for oransjetrø­yene i vinter.

– Han er så treningsvi­llig at vi er nødt til å holde ham igjen, det kan bli for mye av og til. Men hvis han fortsetter utviklinge­n, så kommer vi nok til å få se han i 1. divisjon i løpet av sesongen. Og det kan vaere flere som melder seg på etter hvert, sier Mjelde.

Selnes deltok på sin første Alagstreni­ng så sent som i januar. Siden den gang er den kvikke angrepsspi­lleren blitt fast inventar på seniorenes økter.

– Vinteren har vaert veldig bra. Jeg har trent godt og føler at jeg har tatt store steg. Jeg føler at jeg er på god vei inn mot sesongen, sier Selnes, som har ambisjoner å få spilletid i 1. divisjon i løpet av året.

Det håper Mjelde også å kunne gi ham.

– Vi har en del spennende juniorer som skal få trene jevnt og trutt med A-laget fremover. Det jobbes stadig bedre nedover i systemet, og det tror jeg er viktig for en klubb som Åsane. Vi kan ikke bare hente inn spillere, vi er avhengige av å rekruttere noen selv også, sier treneren.

 ?? FOTO: ASTRID M.NORDHAUG, DIGITALSPO­RT ?? FÅTT TILLIT: Magnus Bruun-Hanssen har fått spille flere kamper fra start som midtstoppe­r under Mons Ivar Mjelde.
FOTO: ASTRID M.NORDHAUG, DIGITALSPO­RT FÅTT TILLIT: Magnus Bruun-Hanssen har fått spille flere kamper fra start som midtstoppe­r under Mons Ivar Mjelde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway