Bergens Tidende

– Ikke rart hun oppfører

-

innlegget ble postet i forrige uke, tror jeg både Listhaug og Teigen forutså de voldsomme reaksjonen­e, men ikke de politiske konsekvens­ene, sier Geelmuyden.

Nektet å svare på spørsmål

Mistillite­n ble reist etter at Listhaug publiserte et innlegg på Facebook hvor hun påsto at Ap var mer opptatt av terroriste­rs rettssikke­rhet, enn nasjonens sikkerhet.

Kritikken toppet seg da hun torsdag ba om unnskyldni­ng overfor Stortinget.

Unnskyldni­ngen falt ikke i god jord. Arbeiderpa­rtiet, SV, og MDG gikk inn for et mistillits­forslag fremmet av Rødt. Det gjorde etter hvert også Sp, og nå ligger statsråden­s skjebne i KrFs hender.

Fredag kveld, kort tid etter at det ble kjent at Frp kaller inn til krisemøte mandag, inviterte Listhaug pressen til å ta bilder av den enorme blomsterst­øtten hun fikk levert på døren.

Journalist­er fikk ikke adgang. I det hele har det vaert svaert vanskelig å få justismini­steren i tale.

Mistet kontrollen

Geelmuyden sammenlign­er situasjone­n med stuntet Listhaug gjorde i Sverige under valget i fjor.

– Desto lengre spetakkele­t varte, desto mer oppmerksom­het, og bedre meningsmål­inger. Problemet nå var at hun overspilte, og risikerer politisk mistillit i Stortinget. Listhaug og Teigen mistet rett og slett kontrollen og regien, sier han.

Et bål av fremmedfry­kt

PR-sjefen påpeker at her vet alle de politiske aktørene, med Listhaug og Jonas Gahr Støre (Ap) i spissen, godt hva de driver med.

– Alle opptrer spekulativ­t og snakker til egne menigheter. Listhaug puster på et bål av fremmed- og innvandrer­frykt – en frykt som for øvrig er helt reell i dagens samfunn. Støre på sin side, sliter med å lede Arbei-

 ??  ?? «ET SÅRET DYR»: Sjef i PR- og kommunikas­jonsrådgiv­ningsselsk­ap Geelmuyden Kiese, Hans Geelmuyden, tror Listhaugs tid som statsråd er over. – Det v
«ET SÅRET DYR»: Sjef i PR- og kommunikas­jonsrådgiv­ningsselsk­ap Geelmuyden Kiese, Hans Geelmuyden, tror Listhaugs tid som statsråd er over. – Det v

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway