Bergens Tidende

G som et såret dyr

-

derpartiet, og puster bevisst på et stort bål av sorg og følelser knyttet til tragedien 22. juli, sier Geelmuyden.

– De slåss om hvert sitt moralske territoriu­m. I opinionen og mediene har Støre vunnet denne kampen, fordi hans posisjon og reaksjon er anstendig. Men begge vet hva de gjør. Politiske beslutning­er er emosjonell­e, og skal vi tro de siste partimålin­gene øker både Frp og Arbeiderpa­rtiets oppslutnin­g.

I lørdagens VG-måling fikk Frp en oppslutnin­g på 15,9 prosent, opp hele 2,8. Ap havner på 25,1 prosent.

Tror Listhaug er ferdig

Selv tror PR-sjefen at Listhaugs tid som statsråd er over.

– Når Listhaug nektet å slette innlegget, og fremfører en annen beklagelse enn den hun og Solberg var enige om, opptrer hun illojalt. Tross dette, tror jeg Solberg kvier seg for å fjerne henne. Et scenario kan vaere at KrF støtter mistillits­forslaget mot Listhaug, og hun går. Det vil i neste omgang gjøre det lettere for KrF å gå inn i regjering. Blir dette utfallet av spetakkele­t, kommer Erna Solberg styrket ut politisk, sier Geelmuyden, og legger til:

– Ingen tjener på å ha et nervøst KrF utenfor regjering. Jeg vil mene at det er bra både for KrF og for Norge å få KrF i regjering så fort som mulig. Livet under sperregren­sen sliter på Hareides nerver, og koster landet dyrt.

– Dette fungerte ikke

Professorv­ed Institutt for medier og kommunikas­jon på Universite­tet i Oslo, Gunn Enli, mener krisen rundt Listhaug er et kulturkras­j mellom politikk og sosiale medier.

–Listhaug og Teigen skapte en fanklubb og en arena på sosiale medier hvor velgerne kunne reagere umiddelbar­t. Problemet nå, er at Listhaug er justismini­ster, og ikke lenger bare snakker til sine egne, sier Enli.

Hun understrek­er at det forventes at en statsråd i større grad skal forholde seg til politiske motstander­e og samarbeids­partnere, og at dette ikke samsvarer med det ekkokammer­et Listhaug snakker til på Facebook.

– Sosiale medier har en egen logikk, og denne har Teigen og Listhaug vaert dyktige på. Men dette krasjer med den politiske logikken. I norsk politikk handler det om konsensus, samarbeid og kompromiss­er, sier Enli.

–Det er tydelig at innlegget som ble postet i forrige uke, ikke fungerte. Verken på timing, mottaker eller innhold.

 ??  ?? mgang gjøre det lettere for KrF å gå inn i regjering.
mgang gjøre det lettere for KrF å gå inn i regjering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway