Bergens Tidende

– Jeg vil takke alle som har støttet meg

- ROAR LYNGØY roar.lyngoy@bt.no

Sverre Lunde Pedersen knuste alle og vant 5000-meteren i verdenscup­avslutning­en i Hviterussl­and.

Dermed reiste han seg på en fantastisk måte etter det dramatiske fallet på 10.000 meter under allround-VM forrige helg, noe som kostet ham VM-gullet.

– Veldig gøy å slå tilbake på denne måten, sier Pedersen.

Han hadde et par svaert tunge dager etter VM-fadesen. Men alle de hyggelige tilbakemel­dingene har varmet Pedersen.

– Jeg har fått utrolig mange støtteerkl­aeringer. Saerlig de første dagene rant det inn med meldinger på mobilen. Jeg har ikke fått svart alle, men det har jeg tenkt å gjøre når jeg får tid. Det har betydd veldig mye for meg, sier Pedersen.

Treneren: – Råsterkt

Trener Sondre Skarli hyller Pedersen etter lørdagens innsats.

–Dette var utrolig moro. Sverre vinner på 5000 selv med en lagtempo i beina fra tidligere på dagen, mot uthvilte løpere. Det er råsterkt. Han går jevnt som en klokke og har kontroll hele veien, sier Skarli.

– Hva sier dette om Sverres mentalitet etter det som skjedde i Amsterdam?

–Det viser at han har en ekstrem vinnerskal­le. Han kommer hit til Minsk og reiser seg med en gang. Det viser hva han er laget av. Ekstremt bra, sier Skarli.

– Et realt comeback

Fana-løperen vant 5000-meteren også i VM sist helg og smadret Sven Kramer, og i verdenscup­avslutning­en i Minsk lørdag gikk Pedersen ut i siste par sammen med canadiske Ted-Jan Bloemen.

Pedersen slet med et armbånd som stadig skled nedover armen, men han leverte et strålende løp og vant med tiden 6.22,15.

– Akkurat det han trengte. Det var et realt comeback, sier NRKs skøyteeksp­ert Even Wetten.

Nå slipper Pedersen å ta sommerpaus­e med nedtur som det siste i minnet.

–Han avslutter sesongen på topp, og det er ekstremt viktig, sier Wetten.

Flere av de beste deltar ikke i Minsk denne helgen, deriblant Sven Kramer. Men det var saerdeles sterkt av Pedersen å slå Bloemen og reise seg etter det som skjedde i Amsterdam.

I langdistan­secupen var det Bloemen som gikk til topps, 41 poeng foran Pedersen. Kramer deltok bare i tre løp og endte på tredjeplas­s med sine 300 poeng.

Vant lagtempoen

Det ble en superlørda­g for Pedersen. Tidligere på dagen dro han frem det norske laget som vant lagtempoen foran Italia og Japan. De øvrige som gikk var Håvard Bøkko og Simen Spieler Nilsen. Norge vant dermed lagtempove­rdenscupen sammenlagt.

Pedersen avslutter verdenscup­sesongen med 1500 meter søndag. Da kan han i teorien med seier gå helt til topps i verdenscup­en sammenlagt, dersom Håvard Holmefjord Lorentzen tabber seg ut på 500-meteren tidligere søndag.

– Jeg skal gjøre mitt for å vinne på 1500 meter. Men jeg unner Håvard å vinne sammenlagt. Det som er så utrolig gøy er at vi er to fra Fana IL som er helt i verdenstop­pen, sier Pedersen.

 ??  ?? STERKT: Sverre Lunde Pedersen imponerte stort på 5000metere­n i Minsk.
STERKT: Sverre Lunde Pedersen imponerte stort på 5000metere­n i Minsk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway