Bergens Tidende

To Brann-spillere usikre før serieåpnin­g

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto EIRIK BREKKE

Det var en lystig Branngjeng på trening før serieåpnin­gen mot Bodø/ Glimt.

– Det var voldsomt humør og stemning i dag. Vi er veldig klar til kamp nå og gleder oss veldig. Det var en god stemning i dag, men det har det vaert lenge, sier Lars Arne Nilsen.

Lørdag ettermidda­g var Brann-spillerne samlet for en intensiv treningsøk­t i Vestlandsh­allen, før de skulle tilbake til Brann Stadion for å teste gressmatte­n.

– Vi skal trene og se på banen. Det blir sjeldent noe veldig fint spill i første seriekamp, og vi må først og fremst slåss. Så har vi bra gutter, og har en gjeng som kan spille på mange forskjelli­ge måter. Men banen blir en utfordring kanskje, mener Nilsen.

Preget av avlyst serieåpnin­g

Søndagens kamp mot Bodø/ Glimt blir altså serieåpnin­gen til Brann, etter at kampen mot Ranheim forrige helg ble avlyst på grunn av dårlige baneforhol­d.

Kaptein Vito Wormgoor sier til Bergens Tidende at avlysninge­n at serieåpnin­gen preget spillerne.

– Det har vaert litt vanskelig, for vi var fokusert på kampen. Du er fokusert og vil spille. Alle var klar for det, og plutselig ble kampen avlyst. Du må snu om. Jeg kunne ikke sove den natten og det tror jeg ikke noen av de andre kunne heller. Fordi du har altfor mye energi etter å ha slappet av i løpet av dagen, sier Wormgoor og forteller at gruppen nå er klare for kamp:

– Gjennom uken så man det også. Når du er veldig fokusert på noe blir du også trøtt. I løpet av uken har vi måttet få vekk den følelsen, og de siste dagene har vi hatt veldig gode treninger, og jeg tror vi er veldig klar for i morgen, sier kapteinen.

Bodø/Glimt med seier

Bodø/Glimt kommer fra seier over Lillestrøm i serieåpnin­gen. At de allerede har en kamp i bagasjen tror ikke Wormgoor vil vaere en avgjørende fordel for søndagens kamp.

– I hver situasjon må vi se på hva som er vår styrke og jeg synes vi har bedre spillere, både individuel­t og som lag. Så jeg synes det ikke er så viktig at de har en kamp fra før. For vi må vise på banen at vi er sterkere uansett, sier Wormgoor.

Nilsen mener Bodø/Glimt er inne i en god periode.

– Det er alltid en fordel å ha hatt en god gjennomkjø­ring sånn som de hadde forrige helg. De kommer hit med selvtillit, og de slo Tromsø 4–1 uken før, så de har vel 7–2 på to kamper mot eliteserie­motstand. De har også kjørt igjennom OBOS-ligaen, så de får den sprettet-effekten som gjerne nyopprykke­de lag får, sier Nilsen som likevel har troen på at Brann går seirende av banen søndag:

– Det blir en steintøff kamp, men det er vi forberedt på. Vi er hjemme og vi skal vaere vanskelig å ta her. Vi er ikke fornøyd hvis ikke vi tar dem, understrek­er Brann-treneren.

Skålevik og Barmen usikker

Under lørdagens trening fikk Steffen Lie Skålevik en smell i ankelen og avsluttet økten med ispose.

– Han har en dårlig ankel fra før, så det er et spørsmål om han blir klar. Men det får vi se, sier Nilsen.

Kristoffer Barmen har vaert sengeligge­nde hele uken på grunn av sykdom. Lørdag var en småsyk Barmen på plass på trening, men det er usikkert om han blir klar til søndagens kamp.

– Han er et stort spørsmålst­egn. Han prøvde litt i dag og skal få kjenne på det utover dagen. Vi får se om han er med, på benken eller hva han er. Han må selv kjenne på om han føler seg klar til å vaere med, sier Nilsen.

I tillegg til usikkerhet­en rundt Skålevik og Barmen, er Amer Ordagić ute til over helgen. Midtbanesp­illeren har problemer med haelen og har akkurat fått en sprøyte.

Deyver Vega og Daniel Braaten blir heller ikke å se på banen søndag.

–De er ikke med i morgen, men de er ikke langt unna, sier Nilsen.

– Tro på et godt resultat

Nilsen mener laget står overfor en vanskelig kamp søndag, men lover at spillerne er klare.

– Nå ser de klare ut. Men man vet aldri helt hvordan det er første kamp. Det blir alltid en krig og en fight. Ting setter seg gjerne ikke før det har gått en tre-fire runder, så det blir en skikkelig fight i morgen. Men vi gleder oss til å komme i gang, sier Nilsen.

Wormgoor gleder seg til å sparke i gang serien på hjemmebane.

– Saerlig for supportern­e er det veldig kjekt at vi starter serien hjemme. Også for oss spillere er det en fin ting, at du starter på et sted der du føler deg bra. Nå gleder vi oss til og endelig få i gang sesongen, og jeg har tro på et godt resultat i morgen, sier kapteinen og smiler.

 ??  ?? GLAD OG FORNØYD: Lars Arne Nilsen og resten av Brann-gjengen var i lystig humør under lørdagens trening. Her med Branns mediesjef, Gorm Natlandsmy­r.
GLAD OG FORNØYD: Lars Arne Nilsen og resten av Brann-gjengen var i lystig humør under lørdagens trening. Her med Branns mediesjef, Gorm Natlandsmy­r.
 ??  ?? LYSTIG: Brann-spillerne var i lekent humør lørdag ettermidda­g.
LYSTIG: Brann-spillerne var i lekent humør lørdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway