Bergens Tidende

– Jeg var som en dukke for dem

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no

Da kvinnen begynte å gråte, forsvant de to mennene ut vinduet.

23-åringen og 19-åringen er tiltalt for voldtekt, men mener kvinnen i begynnelse­n av 20-årene var med frivillig.

De to mennene nektet straffskyl­d da saken mot dem startet i Bergen tingrett mandag.

Ifølge tiltalen skal de to mennene ha dyttet kvinnen ned på en seng og holdt henne fast mens de etter tur hadde samleie med henne til tross for at hun gjorde motstand.

Mandag forklarte kvinnen i detalj hva som hadde skjedd den aktuelle natten. Hun fortalte at hun sparket og sparket for å få dem vekk.

Retten måtte ta pause

– De flirte og lo. Jeg følte jeg var en dukke for dem. De sluttet ikke før det begynte å banke på døren. Da kledde de på seg og hoppet ut av vinduet, sa hun, før hun brøt sammen og retten måtte ta en pause.

23-åringen sa i sin forklaring mandag at det var kvinnen som begynte å flørte, og at det var ingen som ble tvunget inn på soverommet.

– Men plutselig begynte hun å grine, og da stoppet vi. Da jeg sjekket døren, var den låst og vi gikk derfor ut av vinduet, sa han.

– Redd for omdømmet

Tirsdag fortsatte 23-åringen sin forklaring. Da kom det blant annet frem at mennene dro tilbake til festen etter å ha blitt oppringt fra festdeltak­ere som lurte på hva som hadde skjedd.

– Hvordan reagerte du da du fikk vite om anklagene, spurte forsvarere­n til 23-åringen, Eirik Nåmdal.

– Jeg tenkte at hun var redd for omdømmet sitt. Helt til jeg i politiavhø­r fikk høre om fysisk og verbal motstand. Det var det absolutt ikke. Det å bli anklaget for noe slik er alvorlig, sa han.

19-åringen hevdet også i sin forklaring tirsdag at kvinnen var med på det og at det var frivillig samleie.

– Da jeg stoppet, ble hun litt stille. Så banket det på døren. Hun begynte å gråte, og jeg tenkte det var fordi hun angret seg, sa han.

– Syntes det var litt kleint

– Jeg syntes det var litt kleint, og spurte om det gikk bra med henne. Hun svarte ikke, og jeg tenkte hun trengte litt tid alene, fortsatte han.

19-åringen fortalte at døren var låst, men at det ikke var han som hadde låst den.

– Det var derfor vi gikk ut av vinduet. Og jeg hentet sko og jakke og så gikk vi fra festen.

– Du fortalte ikke til noen at det lå en kvinne inne på rommet og gråt, spurte statsadvok­at Benedicte Hordnes.

– Nei, jeg tenkte hun trengte litt tid for seg selv.

Videre fortalte han at det var viktig for ham å komme tilbake til festen for å fortelle hva som hadde skjedd.

– Jeg var ikke enig i at det var voldtekt. Vi gikk derfor rett bort til politiet og sa hvem vi var, og at vi ønsket å forklare oss, sa han.

Det er satt av tre dager til saken.

 ?? FOTO: MARIANNE NILSEN ?? FORSVARER: Advokat Eirik Nåmdal forsvarer den 23 år gamle mannen som står tiltalt for grov voldtekt av en kvinne i begynnelse­n av 20-årene.
FOTO: MARIANNE NILSEN FORSVARER: Advokat Eirik Nåmdal forsvarer den 23 år gamle mannen som står tiltalt for grov voldtekt av en kvinne i begynnelse­n av 20-årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway