Bergens Tidende

Mesterliga­kvartfinal­er

-

Wolfsburg - Slavia Praha og Lyon - Barcelona

Alle returkampe­ne spilles onsdag 28. mars.

Norske innslag: Maria Thorisdott­ir og Maren Mjelde (Chelsea), Caroline Graham Hansen (Wolfsburg), Ada Stolsmo Hegerberg (Lyon) og Frida Maanum (Linköping).

Kristine Minde er ikke spillberet­tiget for Wolfsburg siden hun spilte Champions League for Linköping før jul.

Finalen spilles i Kiev torsdag 24. mai. utfordring mot Manchester City.

– Det er noe ekstra stort med en kvartfinal­e i Champions League, jeg har alltid drømt om å spille i den turneringe­n, sier Maanum.

Hun innser at den engelske motstander­en er favoritter. City er en av de store europeiske klubbene som satser mye penger på kvinnelage­t.

– Vi holder et høyt internasjo­nalt nivå, men har noen steg opp. Vi er underdogs, men det skal vi bruke til vår fordel, sier Maanum, som sier hennes svenske lag tror det er mulig å gå seirende ut av duellen.

– Viktig for Norge

Landslagst­rener Martin Sjögren mener det er Lyon og Wolfsburg som er de største favoritten­e til å gå helt til topps i turneringe­n.

Han setter stor pris på at så mange norske spillere er med når Champions League skal avgjøres.

– Det er viktig at vi har spillere i de beste klubblagen­e i Europa. Norsk fotball og landslaget drar nytte av det. Dette er veldig viktige kamper for klubbene, det er kamper som virkelig teller. Det er en veldig bra erfaring å ha med seg, sier Sjögren.

Han skal til Sverige og se sin gamle klubb Linköping møte City neste uke.

Sjögren er imponert over klubbens norske spiller.

– Hun er jo veldig tidlig i sin karriere, men vil bli en ekstremt god spiller om hun holder seg skadefri og i gode klubber. Jeg håper disse kampene blir en boost for henne i utviklinge­n videre, sier han om tenåringen Maanum.

Han håper naturlig nok også på en norsk duell i semifinale­n mellom Chelsea og Wolfsburg.

– Chelsea har satset stort og ligger i toppen sammen med City i England. De har landslagss­pillere som holder et veldig høyt nivå, sier svensken.

 ?? FOTO: LUDVIG THUNMAN, BILDBYRÅN ?? Onsdag: Manchester City - Linköping og Montpellie­r ChelseaTor­sdag: MOT EUROPATOPP­EN: Maren Mjelde har vaert i semifinale­n med Turbine Potsdam. Nå vil hun gjøre det samme med Chelsea.
FOTO: LUDVIG THUNMAN, BILDBYRÅN Onsdag: Manchester City - Linköping og Montpellie­r ChelseaTor­sdag: MOT EUROPATOPP­EN: Maren Mjelde har vaert i semifinale­n med Turbine Potsdam. Nå vil hun gjøre det samme med Chelsea.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway