Bergens Tidende

Sandviken scoret tredje minst i fjor. Nå har de hentet fire offensive spillere.

-

Ny trener og flere nye spillere har skapt optimisme i Sandviken, men oppgjøret mot Kolbotn ble et gufs fra fjorårets sesong.

Kolbotn tok ledelsen tidlig i første omgang, mens Sandviken misbrukte sine sjanser.

– Jeg synes vi skapte mer mot Kolbotn enn flere av kampene i fjor. Problemet er at vi ikke scoret, sier Straus, som har to ess i ermet.

23 mål på 22 kamper

Under onsdagens kickoff på Ullevaal uttalte Sandvikens kaptein, nysignerte Ingrid Marie Spord, at målsetting­en på Stemmemyre­n er topp-seks.

Kontinuite­t i forsvarsre­kken, Spord inn på midten, ny trener i Straus, med ekstrener Øyvind Nordtveit inn som spillerutv­ikler, kan gjøre sesongmåle­t mulig, men det er fremst på banen det har skortet for Sandviken.

Sjansesløs­eri ble en gjenganger i flere av Sandvikens kamper forrige sesong.

2017-sesongen endte med en niendeplas­s, med en god margin ned til kvalikplas­sen til slutt, men også et lite hav bak lagene foran. At det bare ble fire seire skyldes i hovedsak mangel på scoringer. Bare Kolbotn (17) og Medkila (9) scoret faerre enn Sandvikens 23 mål.

Tre ut, fire inn

Lagets toppscorer i 2017, Sofie Skjelstad Jensen (6), har forlatt klubben. Det samme har angriperne Sunniva Lillestøl (2) og danske Sofie Bloch Jørgensen (1).

Straus har tatt grep og hentet hele fire offensive spillere, i Ingrid Altermark fra Arna-Bjørnar, Kennya Cordner, og nå nylig, Tatiana Matveeva og Ajara Nchout Njoya. Mot Kolbotn fikk Marina Jensen tillit på topp.

– All respekt til Marina (Jensen), som jobbet steinhardt mot Kolbotn, men konkurrans­en på de offensive plassene blir nok tøffere fremover, sier Straus, som legger til at Njoya er klar til

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway