Bergens Tidende

Keeperkris­e løst i siste øyeblikk

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Det var veldig hektisk, sier Josefine Ervik, som debuterte med seier.

Arna-Bjørnars serieåpnin­g mot Klepp fikk en hektisk inngang. Deres nysignerte sisteskans­e, Mackenzie Elizabeth Arnold, var opptatt med Asia Cup for det australske landslaget og kunne ikke spille.

Så var andrekeepe­ren, Sandra Stavenes, uheldig og brakk armen på isen. Dermed sto Arna-Bjørnartre­ner, Morten Røssland, igjen uten keepere.

– Snakk om minutter

Redningen ble et lån av Josefine Ervik fra Vålerenga, men tiden var knapp, som klubben og BA skrev fredag kveld.

– Det var mye frem og tilbake og på vei til flyplassen var jeg usikker på om alt gikk i orden. Da jeg landet var alt ordnet. Heldigvis har jeg en far som kunne hjelpe meg med alle telefonsam­talene, sier Ervik.

– Det var snakk om minutter. Josefine ble hentet på flyplassen 16.45 og vi dro 17.10. Hun stupte i det og gjorde en fin figur, sier Røssland etter seieren mot Klepp.

– Spesielt i år

Dermed reddet Ervik ArnaBjørna­r fra å måtte bruke en utespiller i mål. Det er i seg selv ikke ønskelig, men saerlig vanskelig når benken talte knappe fire innbyttere.

– Inngangen var ikke bra for oss eller spillergru­ppen. Det var på hengende håret, sier Røssland.

Tynn stall er en vanlig utfordring for Arna-Bjørnar og Røssland, og denne sesongen er ikke annerledes. Alyssa Giannetti, Emma Fletcher, Josee Nahi, Ingrid Altermark, Ine Wedaa og Guro Pettersen har reist. Inn har Arnold og Kristina Borgenhaug Brudvik kommet. I tillegg er Vilde Bøe Risa skadet. Det er heller ikke kommet opp noen fra de yngre lagene.

– Vi har utrolig mange gode spillere i Arna-Bjørnar, heldigvis, men vi er ikke mange. Slik har det vaert, men det er kanskje litt spesielt i år, sier Røssland.

Naalsund-dobbel

Kvalitetsm­essig står laget sterkt, og er av flere kapteiner tippet på medaljepla­ss denne sesongen.

– Vi ønsker å bidra rundt toppfotbal­len i år også, men vi er avhengige av å ha alle med for å henge med i toppen, sier Røssland som tok tre poeng fra en mulig medaljekon­kurrent.

Arna-Bjørnar fikk en perfekt inngang til pausen etter at Naalsund ga bortelaget ledelsen på overtid. Samme spiller økte til 2–0 ti minutter ut i andre omgang, før Klepp reduserte i det 71. minuttet.

– Etter en rufsete start fikk vi kampen inn i vårt spor og kunne ledet mer til pause. I andre har vi et skudd i tverrligge­ren, og på slutten har Klepp en i stolpen, men det var en fullt fortjent seier, avslutter Røssland.

 ??  ?? JUBEL: Arna-Bjørnar startet sesongen med å slå Klepp borte, et lag som er tippet i øvre sjiktet sammen med nettopp Arna-Bjørnar. Her fra møtet med Trondheims-Ørn forrige sesong.
JUBEL: Arna-Bjørnar startet sesongen med å slå Klepp borte, et lag som er tippet i øvre sjiktet sammen med nettopp Arna-Bjørnar. Her fra møtet med Trondheims-Ørn forrige sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway