Bergens Tidende

Norge med soleklar lagseier i Slovenia

-

Med ti minutter igjen sto det 21–21. Da ble vi litt passive og tapte de siste ti minuttene 8–3, men dette er innenfor rekkevidde, sier assistentt­rener Erlend Aam, som gir seg etter sesongen.

Potassia kjempet seg inn igjen i kampen, og ved sluttsigna­let sto det 29–24.

– Betydninge­n av å spille på et godt resultat preget oss, men jeg tror det er fint mulig å snu dette, sier Gjeitrem.

Toppscorer­en tilbake

Dermed må FyllingenB­ergen hente igjen en femmålsled­else i løpet av returkampe­n, som går i Framohalle­n andre påskedag.

Skaden som Iben Hvidsten pådro seg i oppgjøret mot Nøtterøy gjorde at han ikke kunne spille, men Gjeitrem føler seg sikker på å ha toppscorer­en på plass i returoppgj­øret.

– Det er kjempespen­nende og viktig å gå så langt som mulig, for denne erfaringen får vi ikke andre steder, avslutter Gjeitrem.

Norges skiflyging­slag innfridde favorittst­empelet i lagkonkurr­ansen i Planica. Norge vant med over 130 poeng til Tyskland i sesongens siste lagkonkurr­anse.

Norge stilte som vanlig med Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Johann André Forfang og Robert Johansson.

Med unntak av Stjernen leverte samtlige av de norske opp mot sitt toppnivå. Norge var i soleklar ledelse etter første omgang. Kamil Stoch tok Polen til annenplass før finaleomga­ngen med et kjempehopp på 248,5 meter, men det skilte hele 58,4 poeng opp til Norge. Tyskland var 69 poeng bak.

I finaleomga­ngen økte forsprange­t ytterliger­e. Norge ga seg ikke før forskjelle­n på vinner og annenplass var 130,3 poeng. Tyskland ble nummer to, mens Slovenia tok tredjeplas­sen.

– Det har vaert en fantastisk sesong, både for meg og for laget. Det er bare å kose seg glugg i hjel, sa Johansson til NRK.

Det norske laget tok dermed sin femte strake seier i skiflyging og forbedret landets egen rekord.

– Jeg tror konkurrent­ene er imponert over stabilitet­en, men de er sikkert litt frustrert også. For oss er det en utrolig bra situasjon å vaere i, men vi må jobbe hardt for å holde oss der, fortsatte han.

Søndagens avsluttes verdenscup­sesongen med individuel­t renn i Planica. NTB

 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? – SPENT: Andreas Gjeitrem og FyllingenB­ergen må hente igjen en femmålsled­else i kvartfinal­ens andre oppgjør. – Jeg er mest spent på om guttene klarer å jage et resultat, sier Gjeitrem.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK – SPENT: Andreas Gjeitrem og FyllingenB­ergen må hente igjen en femmålsled­else i kvartfinal­ens andre oppgjør. – Jeg er mest spent på om guttene klarer å jage et resultat, sier Gjeitrem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway