Bergens Tidende

Banket av taxisjåfør

- ADRIAN BRUDVIK adrian.brudvik@bt.no

Det var ikke første gang sjåføren tyr til vold mot fulle passasjere­r.

Han var «hoven i hele høyre ansiktsdel­en, nesen var brukket og han hadde smerter. To tenner var løse og han har måtte rotfylle én av disse tennene».

Disse skadene er beskrevet i en fersk dom fra Bergen tingrett.

21. mars møtte en 38 år gammelt taxisjåfør med latvisk statsborge­rskap i retten, tiltalt for å ha vaert voldelig mot to passasjere­r.

Spydde i bilen

Mannen som fikk slått løs tennene sine hadde vaert på byen og drukket alkohol med to kompiser da han skulle ta taxi hjem til Nordås.

På veien spydde han i bilen, noe han skal ha lovet taxisjåfør­en å betale for.

Kjøreturen endte ved Kilden kjøpesente­r, i naerheten av hvor den fulle passasjere­n skulle av. Der prøvde passasjere­n å slå pinkoden flere ganger, uten å lykkes med det.

Den 38 år gamle taxisjåfør­en innrømmet i retten å ha slått passasjere­n flere ganger i fjeset med knyttneven. Han nektet imidlertid for å ha forlatt ham bevisstløs på bakken.

«Tiltalte er uenig i at passasjere­n var bevisstløs», heter det i dommen.

Regningen for drosjeture­n ville kommet på mellom 500 og 600 kroner, samt kostnadene for å rense bilen.

Klarte ikke å betale

I det andre voldstilfe­llet, som skjedde året før, hadde en mannlig passasjer ikke vaert i stand til å betale for seg.

Da begynte å taxisjåfør­en å kjøre med passasjere­n i bilen, noe passasjere­n forklarte at han opplevde som et kidnapping­sforsøk. Taxisjåfør­en mente på sin side at han bare ville kjøre den fulle passasjere­n tilbake til sentrum, slik at han kunne ta seg hjem igjen på egen hånd.

Passasjere­n kom seg ut av bilen, og begynte å løpe. Da passasjere­n snublet og falt fremover kom sjåføren over ham og begynte å slå ham, angivelig med en paraply.

Sjåføren stoppet ikke å slå, før en forbipasse­rende så hva som skjedde og skrek mot ham. Passasjere­n måtte sy tre sting.

Dømt til fengsel

Bergen tingrett konkludert­e med at 38-åringen må tilbringe seks måneder i fengsel, samt at han må betale erstatning til de to som er blitt utsatt for volden.

Passasjere­n som fikk slått løs tennene sine får 33.425 kroner, mens mannen som ble slått med paraply får 15.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway