Bergens Tidende

Nå forteller TV 2 hvor mange ansatte de har i Bergen

- ANDERS HAGA anders.haga@bt.no KJETIL GILLESVIK

Etter fem måneder med hemmeligho­ld, offentligg­jør TV 2 nå hvor mange ansatte kanalen har i Oslo og Bergen. – Vi verner om offentligh­etsprinsip­pet, sier TV 2-sjef.

Allerede 15. november i fjor ba BT Kulturdepa­rtementet om innsyn i oversikten som viser hvor mange TV 2-ansatte som jobber i Bergen og Oslo.

Spørsmålet er viktig siden TV 2 forplikter seg til at majoritete­n av de redaksjone­lt ansatte i nyhetssend­ingene skal ha sitt arbeidsste­d i Bergen, og ikke Oslo. Dette er en del av konsesjons­avtalen som vil sikre kanalen 135 millioner kroner i statsstøtt­e dersom den signeres.

Departemen­tet ville imidlertid ikke gi ut dette, fordi TV 2 mente tallene måtte hemmeligho­ldes på grunn av konkurrans­ehensyn.

Stemte ikke

Gjentatte purringer førte ikke frem. Overfor BT slo kommunikas­jonsdirekt­ør Sarah Willand fast at det ikke var snakk om å frigjøre tallene:

– Detaljerte opplysning­er om vår organiseri­ng og kostnadsst­ruktur er en type informasjo­n som er konkurrans­esensitiv fordi det sier mye om vår ressursbru­k og satsing, sa Willand, som kommentert­e hemmeligho­ldet slik:

– Det stemmer ikke at sentral informasjo­n er holdt unna offentligh­eten. Vi er tilhengere av åpenhet. Derfor har vi offentligg­jort stort sett alt som er levert til departemen­tet. Men på noen områder har departemen­tet stilt detaljerte spørsmål om vår kommersiel­le virksomhet.

Snudde rundt

Etter at BT tirsdag publiserte en sak om hemmeligho­ldet, fikk TV 2 kritikk fra flere hold. Nå har de altså snudd helt rundt, og fått en ny oppfatning om hva som er forretning­shemmeligh­eter og ikke. Hele oversikten ble sendt ut av TV-kanalen torsdag morgen, med en påfølgende kommentar fra kommunikas­jonsrådgiv­er Sissel Kruse Larsen:

«De siste dagene har TV 2 fått kritikk for at vi ikke har offentligg­jort enkelte tall vi har gitt til Kulturdepa­rtementet. Vi har bestemt oss for å offentligg­jøre disse tallene», skriver hun blant annet, og videresend­er også sitater fra TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Han understrek­er at TV 2 verner om «mediemangf­old», «ytringsfri­het» og «offentligh­etsprinsip­pet».

– Samtidig er vi en kommersiel­l virksomhet som er utsatt for hard konkurrans­e på mange områder. Vår vurdering har derfor vaert at noen av de detaljerte opplysning­ene departemen­tet har bedt om ikke bør offentligg­jøres, fordi de kan bli misbrukt av andre aktører.

Sandnes skriver videre at det er synd at denne saken har tatt bort oppmerksom­heten fra søknaden de har levert.

– Dette er et oppdrag vi ønsker å levere på slik vi har gjort i det meste av vår 25 år lange historie. I lys av kritikken som har kommet har vi derfor valgt å offentligg­jøre tallene.

 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? NY ÅPENHET: TV 2 oppgir å ha 87 ansatte som jobber med nyheter i Bergen. Selskapet oppgir også at de har 122 andre ansatte i byen.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK NY ÅPENHET: TV 2 oppgir å ha 87 ansatte som jobber med nyheter i Bergen. Selskapet oppgir også at de har 122 andre ansatte i byen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway