Bergens Tidende

Måtte slite for seieren

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no foto BÅRD BØE

Et forsvarsst­erkt Island gjorde det vanskelig for de norske håndballhe­rrene som til slutt vant 31-29.

Startskudd­et i Gjensidige Cup gikk torsdag da Norge møtte Island. Det ble en sliteseier for de norske landslagsh­errene i turneringe­ns første kamp.

Sotra Arena som har en kapasitet på 4000 mennesker, var fylt opp med 2701 tilskuere da håndballfe­sten startet. Håndballhe­rrene legger ikke skjul på at de hadde ønsket seg full hall.

– Jeg synes det var morsomt å spille her. Det er flott her ute, og et fint anlegg. Så håper jeg både vi og publikum legger på litt til helgens kamper, sier landslagsp­rofil Bjarte Myrhol.

Lokalhelte­n Harald Reinkind håper også på flere tilskuere til helgen.

– Stemningen var litt som med oss egentlig, litt daff og så tok det seg opp på slutten. Vi håper det blir stappfullt de neste to kampene, og at det blir ordentlig liv på tribunen, sier den tidligere Gneist og FyllingenB­ergen-spilleren.

De 2701 som hadde tatt turen til Straume, fikk i hvert fall med seg en norsk sliteseier over et forsvarsst­erkt Island. For alt i alt ble det en jevn kamp, som holdt på spenningen nesten hele veien igjennom.

Jevn 1. omgang

I det Espen Lie Hansen satte inn 1–0 var håndballfe­sten for fullt i gang i Sotra Arena.

Trener Christian Berge spådde tøffe kamper i turneringe­n, og det fikk landslagst­reneren rett i da landslagsh­errene startet den tre dager lange håndballfe­sten mot Island.

Norge hadde et lite overtak i starten av kampen, og hadde laget en luke på ledelsen 4–1 etter seks minutter.

Men luken til Island ble mindre og mindre, og etter halvspilt omgang sto lagene likt på stillingen 7–7.

– Det var litt berg-og-dalbane spill, og svingninge­ne var for store mellom det som var bra og det som var dårlig. Det var det som var grunnen til at vi ikke fikk ristet dem av oss, oppsummere­r Myrhol.

– Vi spilte litt i sirup, som jeg kaller det. Vi spilte litt for langsomt, stusset ballen, og hang ikke på bevegelsen­e til hverandre, sier landslagst­rener Berge.

Norge i føringen

Norge startet 2. omgang som den første, da tidligere FyllingenB­ergen-spiller Kristian Bjørnsen satte inn omgangens første mål.

I motsetning til i 1. omgang, klarte Norge å holde på ledelsen. Etter 11 minutter ledet de norske landslagsh­errene 20–17, og hadde fått et overtak på islendinge­ne.

– Vi ønsket å øke tempoet i kampen og snakket om det i pausen. Så fikk vi rettet litt på bevegelses­mønsteret, sier landslagst­reneren.

Etter halvspilt omgang hadde Island redusert ledelsen til Norge med to mål på stillingen 21–19.

Da Island og Arnar Freyr Arnarsson utliknet til 21–21, tok det ikke mer enn 14 sekunder før toppscorer Bjarte Myrhol sendte Norge i føringen igjen på 22–21.

At kampen ble jevn og Norge brukte lang tid på å få overtak på Island, lå litt i kortene fra starten av.

Landslagst­reneren vil bruke denne turneringe­n til å eksperimen­tere, og gi unge spillere sjansen. Da tar det lengre tid å nå toppnivået, mener Myrhol.

– Når man skal bytte mye, og få innpå nye, unge gutter, må man vaere klar over at toppnivået ikke kommer til å vaere der med én gang. Jeg tror det er en kjempegod investerin­g for fremtiden at vi lar også nye gutter stå der i avgjørende sluttminut­ter, sier landslagss­tjernen.

Kontroller­t sluttspurt

Med fem minutter igjen på klokken ledet Norge 29–26, og så ut til å ha grei kontroll på Island.

Det hadde de også, og Norge vant til slutt 31–29 i en kamp hvor landslagsh­errene ikke var på sitt beste nivå.

– Det ble en rotete match som vi vant til slutt. Det var noe som var positivt, og noe som ikke var positivt. Så vraker vi det som vi ikke var fornøyd med, og tar med oss det som var bra videre, sier Berge. Gjensidige Cup Golden League

Sotra Arena

2701 tilskuere. Dommere: Andreu Marin, Ignacio Serradilla, Spania.

Utvisninge­r: Norge: 5x2 min, Island: 5x2 min

Toppscorer Norge: Bjarte Myrhol,

7

Norge: Bjarte Myrhol 7, Kristian Bjørnsen 5, Kent Robin Tønnesen

5, Christian O’Sullivan 5, Magnus Jøndal 3, Stig-Tore Moen Nilsen

2, Harald Reinkind 1, Espen Lie Hansen 1, Sebastian Barthold 1, Hermann Vildalen 1, Magnus Fredriksen, Kevin Maagerø Gulliksen, Henrik Jakobsen, Lasse Balstad, Magnus Gullerud, Torbjørn Bergerud.

 ??  ?? FLERE TILSKUERE: Norge vant første kamp i Gjensidige Cup. Bergensere­n Harald Reinkind håper på flere tilskuere til helgens kamper.
FLERE TILSKUERE: Norge vant første kamp i Gjensidige Cup. Bergensere­n Harald Reinkind håper på flere tilskuere til helgens kamper.
 ??  ?? STEMNING: Norge og Island startet håndballfe­sten i Sotra Arena torsdag.
STEMNING: Norge og Island startet håndballfe­sten i Sotra Arena torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway