Bergens Tidende

The Megaphonic Thrift

-

Bergensban­d, dannet høsten 2007. Har hatt dagens besetning siden 2008.

Består av Richard Myklebust, Njål Clementsen, Linn Frøkedal og Fredrik Vogsborg.

Har gitt ut platene «Decay Decoy», «The Megaphonic Thrift», «Sun Stare Sound» og «Få Meg Til Verden i Tide».

Vant Spellemann­prisen for platen «Sun Stare Sound».

Feirer tiårsjubil­eum på Landmark fredag 6. april. «Amo» er filippinsk slang for «mester» og har premiere

9. april. Serien handler om en videregåen­de elev som begynner å selge metamfetam­in og ender opp i en marerittli­gnende verden med narkobaron­er og korrupt politi.

Ingen propaganda

– Grunnen til at jeg gjør dette er så folk kan se den andre siden, fra ofrenes perspektiv, sier Mendoza, som selv er filippinsk.

Likevel understrek­er han at en krig mot narkotika er nødvendig på Filippinen­e, men også andre steder i verden, og at han er motstander av ulovlig bruk av narkotika.

– Men jeg vil ikke at serien skal se ut som propaganda for myndighete­ne. Det er den ikke, sier regissøren.

Kontrovers­iell

Den internasjo­nale straffedom­stolen i Haag (ICC) kunngjorde tidligere i år at den hadde startet innledende gransking av Dutertes blodige krig mot narkotika. Filippinsk politi har opplyst at de har drept nesten 4000 narkomiste­nkte som en del av offensiven. Menneskere­ttighetsgr­upper hevder tallet er tre ganger høyere.

Duterte ble valgt som president i 2015 og erklaerte kort tid etter at han «med glede ville slakte»tre millioner narkotikam­isbrukere. Samtidig kalte han USAs davaerende president Barack Obama «horesønn» for å kritisere ham for dette.

Senest onsdag forsvarte Duterte politikken sin.

– Dreper jeg folk? Ja, jeg dreper folk. Kom igjen, bruk narkotika og se hva som skjer. Jeg har allerede bedt dere stoppe, sa Duterte i en tale.

 ??  ?? Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway